Консулската служба на България спира за неопределено време приема на

...
Консулската служба на България спира за неопределено време приема на
Коментари Харесай

Удар по руските собственици на имоти в България

Консулската работа на България стопира за неопределен срок приема на документи за туристически визи и визи за притежатели на парцели. Решението е краткотрайно, само че какъв брой дълго ще продължи, не се прецизира. Официалното пояснение за прекъсването на визите е „ актуалната изключителна обстановка ".

Поводът е оповестяването в петък, 5 август, на 14 чиновници на дипломатическите задачи и консулските служби на България в Русия за персони нон грата, напомня вестник АТОР.

Тази стъпка на съветската страна е отговор на решението на българските управляващи да експулсират от страната 70 съветски дипломати и механически чиновници на съветските дипломатически ведомства, в това число съветските генерални консули във Варна и Русе.

Поради дефицит на чиновници консулската работа на съветското посолство в България и генералното консулство на Руската федерация във Варна отчасти преустановиха работата си. Генералното консулство на Руската федерация в Русе също не работи. Генералното консулство на България в Екатеринбург е краткотрайно затворено.

Българските визови центрове в Москва, Екатеринбург и Санкт Петербург (включително районните визови центрове) по " механически аргументи " не одобряват заявки със възнаграждение на консулската такса от 25 март. Документи могат да подават единствено претенденти, които са освободени от възнаграждение на консулска такса.

В други случаи, в това число за приемане на визи за туристически пътувания до България, от края на март руснаците се обръщат към генералните консулства на България в тези три града.

„ Възобновяването на работата на консулската работа на България в Русия ще бъде обявено в допълнение “, се споделя в известието до туроператорите. Валидна многократна шенгенска виза или многократна национална виза на Хърватия, Румъния или Кипър също може да се употребява за пътешестване до България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР