Конституционният съд посочи, че министърът на правосъдието има право да

...
Конституционният съд посочи, че министърът на правосъдието има право да
Коментари Харесай

Йорданова: В следващите дни ще представим предложението за прекратяване мандата на Гешев

Конституционният съд уточни, че министърът на правораздаването има право да предложи предварително преустановяване на мандата на основния прокурор, когато откри обстоятелства и условия, които са тежко несъблюдение на отговорностите. Това сподели в предаването „ 120 минути “ министърът на правораздаването Надежда Йорданова. По думите й в Министерството на правораздаването са събрани задоволително обстоятелства и условия, които съставляват разнообразни хипотези, в това число уронване на престижа на правосъдната власт.
„ Приключваме формалната част по подготовката на предлагането и идващите дни ще го представим пред Висш съдебен съвет. Целта ми не е да вършим сензация от това, задачата ни е да използван закона в цялата му суровост, няма да приказвам по тематиката с Висш съдебен съвет посредством медиите.
Първо ще показва предлагането на членовете на Висш съдебен съвет и по-късно ще го разясня с публиката и обществото “, съобщи Надежда Йорданова. Част от данните са медийно извести, други не са медийно известни, има необятна палитра, добави министърът. Йорданова посочи, че съгласно данните, които имат, като магистрат Иван Гешев е правил неправилни неща.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР