„Конспиративното мислене получава доста висок резултат в България. От юли

...
„Конспиративното мислене получава доста висок резултат в България. От юли
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Конспиративното мислене получава доста висок резултат в България

„ Конспиративното мислене получава много висок резултат в България. От юли насам са се нараснали значително вярванията в секрети организации и схващането, че политиците не споделят своите претекстове, е необятно публикувано. “ Това сподели пред БНР доцент доктор Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация (СЗО) в България.

Той огласи данни от последното проучване на СЗО за страната ни, което се пробва да събере информация за метода, по който българите гледат на вируса, ограниченията и имунизациите, и наблюдава развиването на гледната им точка към пандемията. Изследването е извършено измежду 1000 души и е представително за страната. Околийски го дефинира като опит за връзка на риска, учредена на научни доказателства – нещо, което по думите му липсва в България.

Намаляващото доверие към държавното управление и премиера рефлектира и върху доверието към техните послания, означи Михаил Околийски.

Хората в България считат, че тази пандемия е раздухана от медиите, което той дефинира като много забавно. Може би не се уцелва златната среда – да се сервират годни обстоятелства, без обаче човек да има чувство, че плува в „ леплива инфодемична среда “, посочи доцент Околийски.

Според проучването на СЗО хората у нас имат доверие главно в БНР и Българска национална телевизия и в частните национални медии – то се повишава за сметка на обществените медии. Министерството на здравеопазването се преглежда все по-рядко като източник на информация и това съгласно Околийски е обвързвано „ с медийната им политика, която може би се нуждае от преосмисляне “.

Предишните издания на проучването са от юли и септември. По време на втория стадий от проучването 37% са декларирали, че няма да се имунизират. Сега се регистрира лек тренд на понижаване – 35% заявяват, че не биха си сложили ваксина.

Загубилите част от благосъстоянието си и от психическата си резистентност се усилват.

„ Хората се тормозят за бъдещето си. Губят финансови активи “, разяснява Михаил Околийски.

На базата на опита от триумфите и неуспехите с COVID-19 нашето общество би следвало да съобщи последващо равнище на диспути с управляващите, безапелационен е доцент Околийски – да може нещата, които ти се поставят по Конституцията, по поръчката на една европейска здравна система – да ти бъдат обезпечени. Въпреки средствата, които се наливат в здравната система, достъпът е комплициран, показа той и персоналния си опит от до момента с заболяването.

Виждам във имунизацията не ултимативното избавление, а опция нещата да не се задълбочат като здравен проблем, акцентира още Михаил Околийски.

Хората подценяват заплахата от ковид, счита Околийски, който съобщи, че „ живеят в някакво вертиго “.

Идват празници, а празнуването може да се трансформира доста бързо в тъгуване по загубата на непосредствен човек, предизвести Околийски. Вирусът е доста резистентен, доста подъл, намира си малка врата да влезе в една човешка група и да опустоши както здравето, по този начин и сърцата на хората с дълготрайни последствия за душeвността, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР