Конната база в Борисовата градина да запази мястото си в

...
Конната база в Борисовата градина да запази мястото си в
Коментари Харесай

Граждани искат конете в Борисовата да останат до метрото

Конната база в Борисовата градина да резервира мястото си в централната част на парка, упорстват пет неправителствени организации. 

Те провеждат петиция, в която желаят да се промени предлагането за изместване на спортното оборудване в отдалечена част на Борисовата, заложено в плана за Подробен устройствен план на градината. 

Фондация „ Вземи ме у дома “, „ Център за рехабилитация чрез хипотерапия, лечебна езда и зоотерапия “, Фондация „ Форум “, Сдружение " РПЦ - На ти с природата " и „ Приятели за животните “ търсят гражданска поддръжка. 

В петицията, подкрепяна онлайн и с подписи на място в конната база, се показва безапелационната позиция, че сегашната локация на конната база в централната част на Борисовата градина е най-подходящата за всички гости на парка, тъй като обезпечава на деца и възрастни елементарен достъп и мечтан контакт с конете. Подкрепилите подписката се афишират срещу преместването въз основата в региона на Ловния парк.  

В апела към общинските управляващи се акцентира, че сега конната база хармонично се вписва в уюта и зеленината на парковата атмосфера, защото съчетава съхранена растителност и съответно планиране на площите и се отхвърлят неаргументираните изявления, че базата лимитира влизането в парка и е неуместно оборудване за тази негова част. 

Изтъкнато е смисъла на спортното оборудване за децата и юношите с увреждания, които сега практикуват там хипотерапия – лечебна гимнастика, при която главно средство е общуването с конете и ездата. Като припомнят на локалните управляващи за тяхната обществена задача и ангажимент да основават благоприятни условия за своите жители със специфични потребности и в неравностойно състояние, подписалите петицията се застъпват за опазване на мястото на конната база за улеснение и в интерес на тези деца.

Инициаторите приканват всички столичани да подпишат петицията, която е разполагаем всеки ден в самата конна база в „ Борисовата градина “ - вход от бул. „ Драган Цанков “, против Българското национално радио, наоколо до метростанция „ Национален стадион Васил Левски “. 

Петицията може да бъде подкрепена и онлайн на адрес http://bit.ly/2vNkEuy

Сред доводите на съперниците Конната база да резервира мястото си е мощната миризма в региона. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР