Конкретният размер на наказанието на Хана Гутиерес-Рийд ще бъде обявено

...
Конкретният размер на наказанието на Хана Гутиерес-Рийд ще бъде обявено
Коментари Харесай

Оръжейничката на филма Ръжда призната за виновна, чакат я до 18 месеца затвор

Конкретният размер на наказването на Хана Гутиерес-Рийд ще бъде оповестено от съда по-късно
Хана Гутиерес-Рийд беше приета за почтена по второто обвиняване - за подправяне на доказателства по отношение на прострелването на Халина Хъчинс през 2021 година на снимачната площадка на кино лентата " Ръжда ", написа BBC.

Сега тя може да бъде наказана на до 18 месеца затвор. Алек Болдуин също е изправен пред правосъден развой за непредумишлено ликвидиране по отношение на съдбовния случай.

42-годишната Хътчинс беше убита, откакто револверът, употребен от Болдуин по време на подготовка, изстреля военен патрон на снимачната площадка на уестърна в Ню Мексико.

Съдебните заседатели размишлявали в продължение на три часа, преди да произнесат присъдата в сряда. Докато двама служители на реда я отвеждали, Хана споделила на плачещата си майка: " Всичко ще бъде наред ", съгласно Ройтерс.

Родителите на Хътчинс и нейната сестра обявиха, че са " удовлетворени " от присъдата. В изказването им се споделя още: " Очакваме с неспокойствие правосъдната система да продължи да следи за това всички останали, които са виновни за гибелта на Халина, да понесат правните последствия от дейностите си. "

Осъдителната присъда на Гутиерес-Рийд евентуално ще бъде възприета като добра вест за Болдуин.

Неговите юристи в този момент могат да настояват, че за клиента им не е било предвидимо, че на снимачната площадка е имало  пушка, тъй като това е било отговорност на оръжейника.

" Този случай е обвързван с непрекъснати пропуски в сигурността, които са довели до гибелта на човешко създание ", съобщи прокурорът Кари Т. Мориси по време на заключителните причини в сряда.

Гутиерес-Рийд е показала " немарливост "   и " неблагоразумие ", когато не е забелязала, че в кутията с муниции на снимачната площадка са се смесили бойни патрони с халосни патрони - съобщи Мориси пред правосъдните заседатели.

Един от тези патрони е бил в огнестрелното оръжие, употребявано от Болдуин, обявиха прокурорите.

Прокурорите показват и доказателства, че Гутиерес-Рийд е донесла кутия с бойни патрони на снимачната площадка в Ню Мексико от вкъщи си в Калифорния. Те настояват, че тези бойни патрони са се разпространявали на снимачната площадка в продължение на 12 дни.

Прокурорът добави, че след стрелбата Гутиерес-Рийд е била повече " загрижена за кариерата си " и по-малко за жертвата.

  " В сюжета не е било предвидено  Болдуин да насочи оръжието ", сподели юристът на Хана Джейсън Боулс. " Тя не е знаела, че Болдуин ще направи това, което е направил. " Той е безапелационен, че ще подаде тъжба.

Гутиерес-Рийд беше приета за почтена и по обвиняването в манипулиране на доказателства, обвързвано с обвиняванията, че се е пробвала да изхвърли дребна торбичка с опиати след стрелбата.

Миналата година актьорите и екипът на кино лентата приключиха фотосите в памет на Хъчинс, а брачният партньор ѝ беше изпълнителен продуцент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР