Конгресмени от Републиканската и Демократическата партии на САЩ внесоха в

...
Конгресмени от Републиканската и Демократическата партии на САЩ внесоха в
Коментари Харесай

САЩ искат да финансират Украйна с конфискувани руски активи

Конгресмени от Републиканската и Демократическата партии на Съединени американски щати внесоха в четвъртък законодателство, което ще улесни Украйна да финансира битката си против съветските нашественици посредством потребление на иззети и замразени съветски активи , предава " Ройтерс ".

Конгресът на Съединени американски щати утвърди повече от 100 милиарда $ военна, филантропична и икономическа помощ за Украйна, откогато Русия стартира офанзивата си през февруари 2022 година Докато водачите на двете партии упорстват, че поддръжката на Съединени американски щати за държавното управление в Киев остава мощна, някои членове на Конгреса се съмняват какъв брой дълго това равнище на помощ може да продължи на фона на апелите за ограничение на държавните разноски.

Вносителите на законопроекта обявиха, че желанието им е да подсигуряват, че Москва ще заплати за вредите, породени от нашествието , а не данъкоплатците на Съединени американски щати.

" Повече от година след пълномащабната война на Русия против Украйна, повече от 300 милиарда $ съветски суверенни активи остават замразени в международен мащаб ", сподели сенатор Джим Риш , републиканец в комисията по външни връзки на Сената и вносител на законопроекта.

" Като се има поради бруталността на Русия и продължаващите военни закононарушения против украинския народ, вярно е средствата на съветското държавно управление в Съединените щати да бъдат конфискувани и пренасочени, с цел да оказват помощ на Украйна да възвърне страната си ", сподели той.
 Европейски Съюз възнамерява до 72 милиарда евро за Украйна за идващите 4 години
Европейски Съюз възнамерява до 72 милиарда евро за Украйна за идващите 4 години

Целта е да се подтикват и други донори и частни инвеститори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР