Близо половината от участниците в движението по света са засегнати,

...
Близо половината от участниците в движението по света са засегнати,
Коментари Харесай

Как да избегнем прилошаването в колата на дълъг път

Близо половината от участниците в придвижването по света са наранени, твърди изследване на Центъра за проучвания и нововъведения на Ford. Затова едни умират от благополучие, че ще пътуват за морето, само че други треперят единствено при мисълта какво ги чака, до момента в който най-сетни спрат на брега.

За благополучие, автомобилните специалисти към този момент измислиха набор от четири комфортни трика, които можете да употребявате, с цел да успехите автомобилната болест.

Оправeте очите

Автомобилната болест се предизвиква от повтарящи се придвижвания във вътрешното ухо. Базира се на същите правила като вашето равновесие, което дефинира салдото ви. Точно както когато се пробвате да стоите на един крайник, да държите очите си нагоре и да се фокусирате върху закрепена точка, трябва да се опитате да избегнете придвижването към вас. Опитайте да изберете забележителност, пътен знак или даже единствено хоризонта и дръжте погледа си заключен върху него. Уверете се, че не гледате пътя (освен в случай че не шофирате и сте в претрупан участък). Нито пък самата кола.

Разсейте се

Откъсването на мозъка от автомобила също е жизненоважно. Разсейването на вниманието с музика, аудиокнига или подкаст може да бъде превъзходен метод да опитате и да забравите, че се носите по пътищата. Разбира се, като водач просто бъдете сигурни, че нищо, което слушате, не ви кара да губите фокус върху света към вас. Пътниците също би трябвало да заобикалят четене или време пред екрана, защото това в действителност утежнява нещата. Особено това важи за децата, на които най-често им се гади, само че и най-продължително време са на телефоните.

Изберете вярното място

За да сведете до най-малко признаците си, седнете начело. Или в случай че би трябвало да сте откъм гърба, изберете средата. Взирането в неподвижна седалка пред вас, до момента в който тялото ви усеща придвижване, може да провокира смесени известия, които ви карат да се чувствате зле.

Чудодейно лекарство

И най-после, един от по-необичайните трикове в действителност може да е чудодейно лекарство. Експертите предлагат да ядете джинджифил под някаква форма един или два часа преди да тръгнете на път.

Независимо дали е недопечен, в чай, като таблетка или даже в бисквити, той може да помогне да се преодолеят някои от най-лошите резултати на заболяването по време на пътешестване. Джинджифилът съдържа 2 съществени дейни съставния елемент: Gingerol и Shogaols. Те лимитират резултатите на ацетилхолина и серотонина в тялото, написа automedia. Серотонинът подтиква рефлекса на повръщане при хората, до момента в който ацетилхолинът може да провокира неволни стомашни рефлекси. Ограничавайки ги, джинджифилът може да помогне да спре стомаха ви да се усеща неприятно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР