Настояваме за изслушване на кмета Васил Терзиев и неговия екип

...
Настояваме за изслушване на кмета Васил Терзиев и неговия екип
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание на СОС заради незаконната реорганизация на "Патриарха"

Настояваме за чуване на кмета Васил Терзиев и неговия екип за изясняване на обстоятелствата и правене на проект за деяние за възобновяване на законността! Това обявиха по време на брифинг общинските съветници от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, Прошко Прошков и Димитър Вучев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС ще внесат искане за изключително съвещание на Столичния общински съвет (СОС) на 23 май 2024 година след вчерашното решение на Административния съд, в което се показва, че би трябвало да бъдат " абсолютно прекъснати дейностите на Столична община по смяна на придвижването в центъра на София ".

На брифинг пред медии общинските съветници подчертаха, че е минало повече от месец, откогато кметът Васил Терзиев е заречен, че в случай че има нова организация на придвижването, жителите ще бъдат известени и ще има необятна полемика. " Един месец не престават митингите на хората поради новото придвижване в центъра на София ", обявиха те.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян разяснява, че " спасителите " ги е боязън да отидат при протестиращите и да обяснят на хората какво направиха на " Патриарха ". Хекимян добави, че никой не е против велоалеите и бус лентите, само че всяка метаморфоза би трябвало да се прави законно: " Докато " спасителите " 1 месец се караха на жителите и твърдяха, че новото придвижване е законно, през вчерашния ден Административният съд уточни друго. "

Председателят на финансовата комисия в СОС Димитър Вучев уточни, че липсва информация за финансовите планове на реорганизацията и попита: " Колко коства на софиянци реорганизацията на " Патриарха "? Кога кметът на София Терзиев ще избави София от зам.-кмета си Илиян Павлов? "

" Искаме да изслушаме кмета Терзиев и екипа му. Настояваме за възобновяване на законността в града и за оставка на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов. София не е леголенд, не е играчка за деца! ", безапелационен бе ръководителят на Комисията по стопанска система и благосъстоятелност Прошко Прошков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР