Конгресът на САЩ разреши експлоатацията на Международната космическа станция (МКС)

...
Конгресът на САЩ разреши експлоатацията на Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобрява удължаването на МКС до 2030 г.

Конгресът на Съединени американски щати позволи употребата на Международната галактическа станция (МКС) до края на десетилетието. Неотдавна утвърденият от двете камари на американския парламент Закон за чипове и просвета, наред с други неща, включва разпореждания за бъдещите интервенции на НАСА и публично разрешава на галактическата организация да удължи интервенциите на МКС до 2030 година - в случай че задграничните ѝ сътрудници не се опълчват.

Законът за чиповете и науката, чиято съществена цел е развиването на производството на полупроводници в Съединени американски щати, беше утвърден както от Сената, по този начин и от Камарата на представителите и в този момент, с цел да стане закон, се нуждае единствено от подписа на президента Джо Байдън (Joe Biden).

Според представител на НАСА, във връзка с дейностите на галактическата организация и двете ръководещи страни са подкрепили доста начинания, в това число удължаването на живота на МКС до 2030 година

Жизненият цикъл на МКС обаче не зависи напълно от Съединени американски щати - сходни решения за удължение на живота би трябвало да се вземат от организациите на други страни, участващи в плана. Един от главните проблеми е позицията на Роскосмос, който разгласи, че не има намерение да взе участие в плана след 2024 година В Съединени американски щати обаче считат, че руснаците ще останат на МКС най-малко до 2028 година, когато би трябвало да бъде пусната в употреба съветската орбитална станция (РОСС).

Освен това Сенатът внесе законопроект, съгласно който НАСА през 2023 година би трябвало да получи тъкмо толкоз пари, колкото са поискали управляващите - 25,97 милиарда $. В този случай организацията ще би трябвало да направи някои отстъпки, в това число да отпусне 50 млн. $ за поддръжка на различния уредник на търговски галактически полети - в допълнение към към този момент утвърдените SpaceX и Boeing. Смята се, че това е належащо, с цел да се разширят опциите на галактическата стратегия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР