Конгрес на БФС в петък ще има, защото Изпълкомът няма

...
Конгрес на БФС в петък ще има, защото Изпълкомът няма
Коментари Харесай

Бербатов: Конгрес на БФС в петък ще има

Конгрес на БФС в петък ще има, тъй като Изпълкомът няма пълномощия да го анулира. Това съобщи кандидатът за президентския пост на футболната централа Димитър Бербатов на изключителна конференция.

Пред медиите някогашният капитан на националния тим бе безапелационен, че сбирката ще се състои по проект в петък от 10:30 часа в НДК и предложения всички клубове да участват.

„ Конгресът, който се счита за отсрочен, не е!, изясни Бербатов. - Септември в Търговския указател има покана за постоянен конгрес за 18.03. 2022. Януари тази година има конференция, на който се афишира този Конгрес. На 1 март се събира Изпълнителният комитет и анулира Конгреса. Няма точка за анулация на Конгреса. Те не са в правото си да го анулират.

Поканата за постоянен Конгрес към момента е в Търговския указател. Затова той не може да бъде анулиран, а би трябвало да се организира.

Поради тази причина всеки клуб, който е издигнал законно и в период пратеник и е подал документи в деловодството на БФС в период, се смята, че делегатите им са годни и могат да вземат участие в Конгреса. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички, които са загрижени за българския футбол, да бъдат там. Аз, Мартин, Стилиян ще сме пред НДК в петък в 10:30 сутринта”, добави Бербатов.

Кандидатът за президент също по този начин сигнализира, че БФС може да остане без лиценз от спортното министерство.
Причината е, че централата би трябвало да показа до края на март бюджета си, а той би трябвало да е решен на Конгрес.

„ Ако не го създадат, лицензът може да им се вземе. Зала 3 на НДК е резервирана, макар че Конгрес няма да има. Защо е резервирана тази зала? Или ще има Конгрес, или ще се попречи да има постоянен Конгрес. БФС се пробва да направи някаква скица, по която да не бъдем позволени, а подобен да се състои. Никой не желае да се стига до крайности. Търсим обединяване, търсим да строим, а не да разрушавам “, заключи Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР