Конфликт на интереси и нов скандал за 2 милиарда лева

...
Конфликт на интереси и нов скандал за 2 милиарда лева
Коментари Харесай

ПП схема: Скандал за 2 млрд. лева гърми в министерството на Асен Василев

Конфликт на ползи и нов скандал за 2 милиарда лв. гърми във финансовото министерство на Асен Василев. Дирекция „ Съдебна отбрана “ на „ Раковски 102 “, за която от седмици има брожения и в самата администрация, и в медиите, още веднъж е на топа, откакто стана ясно, че някогашен народен представител от „ Продължаваме промяната “ в предишния парламент е бил назначен да я одитира.

Разкритието пристигна тази заран от тогавашния ексдепутат от Българска социалистическа партия и някогашен зам. финансов министър Георги Кадиев. Ето какво разкри левият икономист:

„ МФ стартира вътрешен одит на дирекция „ Съдебна отбрана “, към която има толкоз пристрастености и която Народното събрание им забрани да местят в Министерство на правораздаването заради огромния риск от загуба на големи интернационалните арбитражни каузи (в момента върви едно за 1.1 млрд.лв. от наследниците на Ершов против България и едно на ЧЕЗ за 1 млрд.лв. против България, плюс други по-малки).

За външен „ съветник “ на отдел „ Вътрешен одит “ на МФ е назначен Димитър Колев Гочев, до неотдавна народен представител от Политическа партия.

Реклама

Поръчката е дадена, резултатът от одита е предупреден. Няма да се спрат, до момента в който не унищожат тази дирекция. Ние всички сме длъжни да им попречим да го създадат “.

Още с встъпването си още веднъж в служба Асен Василев разгласи, че готви нов организационен устав в МФ, с който цели реформиране на служителите и техните постове.

А въпросната дирекция бе планувана за закриване. Идеята е отбраната на страната в интернационалните арбитражни каузи да премине към Министерството на правораздаването.

Дирекция „ Съдебна отбрана “ в МФ реализира процесуалното посланичество на страната според Гражданския процесуален закон, само че ГКП урежда единствено делата пред българските съдилища, се показва в претекстовете за желаната смяна. Така представителството на страната по интернационалните арбитражни каузи попада отвън обсега на Граждански процесуален кодекс и е уредено в Устройствения устав на МФ като функционалност на звено от администрацията на министерството.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР