Конференциите, съвещанията и разходките на министъра на туризма нямат край.

...
Конференциите, съвещанията и разходките на министъра на туризма нямат край.
Коментари Харесай

Ангелкова отново развърза министерската кесия

Конференциите, съвещанията и разходките на министъра на туризма нямат край. В началото на летния туристически сезон, Николина Ангелкова за следващ път е решила да се ситуира край морето. Само за два дни (30 и 31 май) за една конференция и уъркшопове в курорта „ Слънчев бряг “ тя има намерение да похарчи едни 300 хил.лв. без Данък добавена стойност. Държавни пари, несъмнено. Това излиза наяве от оповестената през тази седмица незабавна социална поръчка, решението за която е взето на 16 април.

Мераклиите да провеждат екскурзията за предстоящите към 300 души би трябвало да обезпечат самолетните билети и вътрешния превоз. Изрично е очебийно, че е належащо да плануват и настаняване в... пет звезден хотел. Естествено, туристическата началничка не е пропуснала да изиска и обезпечаване на изхранването, а също и организацията на „ церемония вечеря “.

Както и да пресмята човек, излиза, че за двата дни на форума ще отидат по 1000 лв. на човек. Което си е една седмична отмора в някой от първокласните турски курорти.

Без подозрение самата Ангелкова няма да одобри сходно сравнение и ще извади "от девет кладенеца вода " какъв брой потребно ще е това събитие за страната. Съвсем в неин жанр и базирайки се на опциите, които и дава законът, тя се е спряла на процедура с директно договаряне. И може би, с цел да не се разсейва при избора си, е поканила за присъединяване единствено три софийски сдружения с лимитирана отговорност „ Апра “, „ Визита България “ и „ Скай флай “.

Първото е благосъстоятелност на Томислав Цолов и „ Апра Портър Новели България “ ЕООД на Румяна Казакова. Второто е на Павлина Константинова, Йорданка Костова и Асен Недялков, а третото - на Симона Пеева и Мирела Каролева. Но до момента в който първите две имат някакъв порядъчен регистриран капитал, то "Скай флай " е учредено през 2016-а с...20 лева капитал.

Справка за бизнес историята на определените от министърката компании демонстрира, че през последните години „ Апра “ постоянно печели публични поръчки на разнообразни министерства. Тоест, напълно не е инцидентна.

Що се отнася до „ Визита България “, тя изгря на медийния хоризонт през 2016-а, когато се разбра, че още веднъж Ангелкова и още веднъж посредством директно договаряне е избрала тази тогава новосъздадена компания да провежда Световния конгрес на цивилизациите на Световната организация по туризъм, на който страната ни беше хазаин от 29 ноември до 1 декември същата година. Интересното е, че когато се подвигна звук към този неин избор, туристическата ръководителка сподели сериозна осведоменост за активността на въпросното сдружение. Тогава тя изясни, че то е насочено към обслужване на корпоративни клиенти, образуване на фирмени събития, семинари, конгреси и конференции и тъкмо по тази причина е било определено. Само дето не стана ясно, по кое време одеве записана компания е придобила подобен опит.

Сега най-любопитна е „ Скай флай “. Освен прекомерно скромния й капитал, на нейната публична страница се оповестява, че активността й "се реализира благодарение на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна стратегия за развиване на човешките запаси по план "Насърчаване стартирането на планове за насърчаване на независима стопанска активност " (договор № ESF 1203-01-01060; BG051PO001-1.2.03-1188). С други думи, точно благодарение на предоставеното финансиране компанията „ започва активността си и дава своя дребен принос за откриването на нови работни места и развиването на бранш Туризъм в България “.

Колкото до форума, негов посетител щял да бъде Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм. Събитието щели да уважат и мениджъри от международни корпорации в туризма като „ Томас Кук “ и други, от хедж фондове и от огромни вложители.

Самата Ангелкова пък направи едно огромно изобретение по този мотив: “ България има огромен капацитет в туризма, който следва да бъде открит. България е измежду страните с голям капацитет за вложения в туризма “ и „ Искаме да осигурим благоприятни условия националните курорти да станат центрове за конгресен туризъм, тъй като имат доста добра база и това събитие е подобаващ образец в тази посока “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР