Компютри, предоставени на училищата за дистанционно обучение на децата, вече

...
Компютри, предоставени на училищата за дистанционно обучение на децата, вече
Коментари Харесай

Срам! Компютри от дистанционното в заложни къщи

Компютри, предоставени на учебните заведения за отдалечено образование на децата, към този момент са изчезнали. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев в изявление за Нова тв. Такъв случай има в Монтана и МОН стартира да търси устройствата по заложни къщи

Между 35 000 и 40 000 деца съгласно данни от пролетта няма да се включат дейно в отдалеченото образование. Над 10% са децата, които не посещават учебно заведение и без отдалечено образование, заяви Вълчев. По думите му, в целия свят имало дефицит на компютри. Към днешна дата на учебните заведения са доставени 7000 устройства за електронно образование. Предвидено е да се обезпечат общо 105 – 106 000 устройства – за възпитаници и за учители. 10 000 се чака да дойдат идната седмица. Образователният министър даде обещание, че до края на образователната година в системата ще има към 100 000 нови устройства. Всички тези устройства се давали против приемо-предавателен протокол и не за непрекъснато – а краткотрайно.

Над 700 000 възпитаници и 220 000 деца в предучилищна възраст ще влязат в този момент в отдалеченото обучение – сред 34 и 36 % от учениците бяха на отдалечено образование от няколко седмици, разясни Вълчев. На въпрос дали отдалеченото образование няма да стане главно за сметка на обичайното присъствено, Вълчев е безапелационен – няма да стане по този начин, като се изключи висшето обучение.

" Факт е, че днешните деца ще учат доста повече от електронни носители ", уточни той. И даде образец по какъв начин в случай че в дадена задача изпуснеш да вземем за пример запетая, приложението ти праща съответния урок.

Две седмици през юни ще учат в допълнение учениците от началния курс, уточни просветителният министър. Според него, ще се заложи при по-малките на осъществяване на планове по към този момент взет материал т.е. планови действия. " Учителите вършат най-много старания за обезщетително образование ", увери министърът.

По отношение на всеобщото тестване в учебните заведения, Вълчев разяснява, че в случай че е било направено при започване на октомври, щяло да покаже дребен % инфектирани. " За задачите на разбора може да се направи всеобщо тестване, само че не и за това дали да останат отворени учебните заведения ", счита министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР