Компанията за наемане на имоти за кратки срокове ЕърБиенБи (Airbnb)

...
Компанията за наемане на имоти за кратки срокове ЕърБиенБи (Airbnb)
Коментари Харесай

Европейски съд: ЕърБиенБи трябва да дава информация на данъчните служби

Компанията за наемане на парцели за къси периоди " ЕърБиенБи " (Airbnb) би трябвало да дава информация на данъчните управляващи за подписаните контракти за наем и да удържа дънъци според националното законодателство, постанови през днешния ден най-висшият съд на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Решението идва, откакто " ЕърБиенБи " оспори италиански закон от 2017 година, изискващ от компанията и други сходни компании да изпращат информация по техните контракти до данъчните управляващи, да удържат 21 % от приходите си и да ги заплащат на данъчните.

" ЕърБиенБи " оспори закона пред италиански съд с аргумента, че опонира на европейския принцип за независимост на даване на услуги в границите на Европейски Съюз. Впоследствие италианският съд се обърна за мнение към Съда на Европейския съюз, който в този момент постанови, че " ЕърБиенБи " би трябвало да заплаща налози.

" Европейското законодателството не изключва условието за събиране на информация или за удържане на налог според народен данъчен режим ", се споделя в изказване на съда на Европейски Съюз.

" Задължението за назначение на данъчен представител обаче съставлява непропорционално ограничаване на свободата на даване на услуги ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР