Компанията С откриването през 1998 г. на един от първите

...
Компанията С откриването през 1998 г. на един от първите
Коментари Харесай

Стремим се да предложим специално кафе, което да накара доволния клиент да плати повече

Компанията С откриването през 1998 година на един от първите в София магазини за насипно кафе Георги Гагов и Светлана Александрова поставят началото на сполучливия бизнес на веригата магазини Aroma coffee. Марката е патентована през 2010 година, а фантазията на притежателите да пекат сами кафето се сбъдва пет години по-късно с отварянето на първата им пекарна. За да е сигурен във високото качество на своя артикул, Георги Гагов минава образование в Espresso coffee Academy и става първият сертифициран професионален пекар в България. През 2022 година компанията купува пекарна Besca с потенциал 5 кг и по-прецизен надзор над процеса, като по този начин подсигурява на своите клиенти неизменност и качество на изпичане. Към днешна дата веригата оперира с три магазина за кафе в София. В последните години има от ден на ден български марки, които употребяват по този начин наречения direct relationship. В Aroma Coffee също наблягате на тази процедура. Защо не употребявате по-лесния метод - дистрибутор с огромно портфолио от кафета и бърза доставка?
Георги Гагов: Основна наша идеология и приоритет е да подсигуряваме проследяемостта на едно особено кафе. На първо място слагаме фермера, или като цяло фермата за кафе. Поради тази причина директният контакт и дълготрайните партньорски взаимоотношения с една плантация ни подсигуряват неизменност в качеството и дават мотивация на нашите сътрудници да поддържат и надграждат напъните си в процесирането и селекцията на продукцията. Друга съществена причина е, че фермерът получава обективна цена за своя труд и акумулира по-голям доход, който също ще подкрепи бъдещата взаимна работа.
Давайки и информация за сорта кафе, ние се разграничаваме от общото комерсиално разбиране " 100% Арабика ", което не подсигурява нито качество, нито подредба.
Георги Гаров и Светлана Александрова - притежатели на Aroma Coffee
В професионалните среди от ден на ден се приказва за генетиката на кафето. Защо тази тематика набира известност?
Георги Гагов: Генетиката е в основата на главния темперамент и профил на едно кафе. Според нас, давайки и информация за сорта, ние се разграничаваме от общото комерсиално разбиране " 100% арабика ", което не подсигурява нито качество, нито подредба. Видът кафе arabica има много огромно и забавно генетично дърво, което е доста богато на подвидове, естествени и изкуствени хибриди, различаващи се с изключение на по морфологичните белези, само че и по главния вкусов профил. Пример бих дал със сортовете на грозде или ябълки - едни са по-сладки, други по-балансирани или по-кисели.
В Aroma Coffee постоянно се оферират аукционни кафета с висока цена. Как гледа пазарът на тях?
Светлана Александрова: За да стигне едно кафе до аукцион, то е селектирано от огромен брой оферти. Оценката е направена от самостоятелни сертифицирани професионални кафе дегустатори, които са стигнали до идентични резултати в точкуването на кафето. Тоест това кафе е оценено като извънредно, особено кафе, отличаващо се от останалите с близки точки. Ние се стремим да предложим нещо, което клиентът, щом опита, да възкликне " Уау " и бидейки удовлетворен, да заплати по-висока цена от обичайна. Усещането да станеш притежател на подобен микро- или нанолот е ужасно, тъй като знаеш, че единствено ти ще изпечеш и представиш това кафе, за което са наддавали пекари от целия свят. Тези кафета от ден на ден набират огромна публика, а и след това се отваря опцията да договориш това украшение и за идната годишна продукция.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР