Компанията Pfizer заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу Covid-19

...
Компанията Pfizer заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу Covid-19
Коментари Харесай

Проучване: COVID ваксината на Pfizer има 100% ефективност при юноши на възраст 12-15 години

Компанията Pfizer съобщи в понеделник, че нейната ваксина против Covid-19 обезпечава мощна дълготрайна отбрана против ковид, съгласно изследване на късен стадий, извършено измежду 2228 юноши на възраст от 12 до 15 години.

Серия от две дози от имунизацията на Pfizer е била 100% ефикасна против Covid-19 седем дни до повече от четири месеца след слагане на втората доза, заяви фармацевтичната компания.

Нежеланите резултати са " като цяло съвместими с други клинични данни за сигурност на имунизацията ", без съществени опасения за сигурността по време на следенето, обхващащо минимум 6 месеца след втората доза.

Дългосрочните данни ще поддържат плануваното подаване за цялостно регулаторно утвърждение на имунизацията в тази възрастовата група в Съединените щати и по света.

Компаниите Pfizer и BioNTech ще търсят позволение на доза от 30 микрограма от имунизацията за юноши на възраст 12 и повече години.

През май имунизацията към този момент получи позволение за незабавна приложимост при на възраст 12-15 години в Съединени американски щати. През август пък Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на Съединени американски щати даде цялостно утвърждение за приложимост на имунизацията на Pfizer/BIoNtech при лица на възраст 16 и повече години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР