Компанията Opel анонсира излизането на спортна версия – GSi, на

...
Компанията Opel анонсира излизането на спортна версия – GSi, на
Коментари Харесай

Opel най-после върна Astra GSi в гамата си

Компанията Opel анонсира излизането на спортна версия – GSi, на хечбека си Corsa. Такива модификации на модела се предлагаха при всички генерации на модела (без сегашното), като последната от тях се появи през 2012 година До излизането на хот-хеча OPC точно GSi беше най-мощният модел в гамата на Corsa, като при първото потомство неговият мотор развиваше 100 к.с., при второто – 109, при третото – 125, при четвъртото – 150 к.с.
Засега от Opel не разкриват с какъв мотор е оборудвана петата Corsa GSi, само че в случай че се следва рецептата, която немците приложиха при Opel Insignia GSi, хечбекът е поучил най-мощния мотор от общоприетия модел. Това е 1,4-литров бензинов елемент с турбо, разиващ 150 к.с. Той работи в композиция с 6-степенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч при хечбека лишава 8,9 секунди, а оптималната скорост е 207 км/ч.


Знаят се обаче други детайлности за Corsa GSi. Тя ще получи шасито на версията OPC, което предлага понижен пътен луфт, по-твърди пружини и амортисьори, както и спомагателен заден стабилизатор.
Петото потомство на Opel Corsa GSi ще се предлага единствено с 3 порти, като от общоприетия модел то ще се отличава по огромните въздухозаборници на предната ризница и на капака, по задния спойлер, предпазителите на праговете, корпусите на огледалата и алените спирачни апарати. В салона има състезателен волан и алуминиеви педали, а спортните седалки Recaro са алтернатива.
Продажбите на Corsa GSi, която ще се предлага под марките Opel и Vauxhall, започват през лятото, само че животът на модела ще е много къс, защото следващата година ще се появи шестото потомство на Corsa. Той ще съставлява копие на втората генерация Peugeot 208, като и двата автомобила ще бъдат построени на платформата CMT на концерна PSA.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР