Компанията КамАЗ разкри подробности за хибридния силов тракт, с който

...
Компанията КамАЗ разкри подробности за хибридния силов тракт, с който
Коментари Харесай

КамАЗ разкри подробности за двигателя на убиеца на БелАЗ

Компанията КамАЗ разкри детайлности за хибридния силов тракт, с който ще бъде оборудван най-новия самосвал, наименуван „ килърът “ на БелАЗ. Проектирана да работи в автоматизиран режим, 75-тонната машина, с помощта на потреблението на технология за оползотворяване на сила, може да спести до 15 % гориво спрямо дизеловите аналози.

10-метровият съчленен самосвал ще разполага с така наречен пореден хибриден силов тракт, който изключва класическия мотор с вътрешно горене. Двигателят е виновен за работата на електрическия генератор, който от своя страна подава сила към тяговия мотор и зарежда батерията. Благодарение на тази технология, Hercules е в положение да работи на чисто електричество с заредена батерия, по прилика с електрическите транспортни средства.

Друга новаторска характерност на шестколесното транспортно средство е системата за рекуперация на сила. Тази технология ще разреши на " Херкулес " да попълни батерията си по време на втурване в кариерата. Съхранената сила ще помогне на натоварения самосвал да се изкачи нагоре, като в същото време икономисва до 15 % от горивото спрямо дизеловите сходни камиони.

Hercules ще бъде издирван в кариерни залежи и мини за рандеман на минерали. На места, където няма хора, самосвалът ще работи в безпилотен режим. За това на борда на машината е конфигурирана системата ADAS от равнище 5, която обезпечава придвижването на камиона в кариерата без присъединяване на лидера. Освен това, „ килърът “ на БелАЗ може да се ръководи посредством дистанционно управление или по класическия метод.

В момента експертите на KamAZ, дружно с инженерите на M.V. NE Bauman приготвят самосвал за полеви тествания, след което " Херкулес " ще отиде за пробна употреба. Ще напомним, че в края на юни КамАЗ сподели най-новия 75-тонен самосвал Hercules. Снимки на камиона бяха оповестени по едно и също време от пресслужбата на завода и пресслужбата на президента на Татарстан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР