Компанията Corning официално представи днес новото поколение на своето защитно

...
Компанията Corning официално представи днес новото поколение на своето защитно
Коментари Харесай

Corning представи защитното стъкло от ново поколение Gorilla Glass 6

Компанията Corning публично показа през днешния ден новото потомство на своето защитно стъкло – Gorilla Glass 6.
Новото закалено стъкло Gorilla Glass 6 е още по-здраво от предходното потомство и обезпечава още по-добра отбрана на екраните на смарт телефоните. Закаленото стъкло на Corning от шесто потомство може да се употребява както за предния, по този начин и за отбрана на задния панел на смарт телефона.

Без да конкретизира, производителят съобщи, че в този момент употребява „съвсем нов материал“ който разрешава многократното рухване на смарт телефона върху твърда повърхнина.



Направените от Corning лабораторни проби демонстрират, че Gorilla Glass 6 устоя приблизително 15 рухвания на твърда повърхнина от височина 1 метър. Това са два пъти по-добри резултати спрямо предходното Gorilla Glass 5. Устойчивостта към драскотини на Gorilla Glass 6 е на същото равнище, като на закаленото стъкло от предходно потомство.

Corning цитира проучванията на Toluna, съгласно които потребителите изпускат своите смарт телефони приблизително по 7 пъти. Над 50% от тях са от височина не повече от един метър.

Corning сподели още, че защитните стъкла Gorilla към този момент се употребяват в над 6 милиарда устройства. Както и допълнително от 45 известни марката.



Новият материал към този момент може да се поръчва и закупува. Очаква се първите мобилни устройства с Gorilla Glass 6 да се появят още тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР