Френският и германският министър на отбраната днес подписаха споразумение в

...
Френският и германският министър на отбраната днес подписаха споразумение в
Коментари Харесай

Германия и Франция ще разработват ново поколение танкове

Френският и немският министър на защитата през днешния ден подписаха съглашение в Париж за взаимен, управителен от двете страни план за въоръжение на стойност милиарди евро, който включва създаването на военен танк от ново потомство, съобщи ДПА.

Германският министър на защитата Борис Писториус и френският му сътрудник Себастиан Льокорню подписаха меморандум за съгласие за напъните за взаимно създаване на Основна наземна бойна система (ОНБС), която има за цел да размени актуалните бойни танкове на обособените страни.



И двамата министри потвърдиха подписването на съглашението след срещата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектът ОНБС  е умислен освен като нов дизайн на военен танк, само че и като серия от системи и транспортни средства, построени въз основата на тази платформа, които ще свързват бойни танкове в мрежа за данни с поддържащи оръжия като дронове и други безпилотни системи.

Очаква се планът ОНБС да размени немските бойни танкове „ Леопард 2 “ и френските „ Льоклер “.

През май 2021 година Германия, Франция и Испания реализираха съглашение за правилата на БВБС, на стойност милиарди, след дългата борба за индустриалните политики.

Льокорню сподели в Берлин през март, че главната система за военен танк може да е „ поколенчески скок “.

Писториус разказа кардиналното съглашение като " историческо " и добави: " Ние се споразумяхме за разпределението на всички задания за този огромен план ".

Подробностите обаче към момента не са обществено оповестени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР