Коммерсант съобщава, че след руската Assetto Corsa структурите на Борис

...
Коммерсант съобщава, че след руската Assetto Corsa структурите на Борис
Коментари Харесай

NHL и FIFA по руски: Русия се стреми да разработи собствени симулатори за футбол и хокей

Коммерсант оповестява, че след съветската Assetto Corsa структурите на Борис Ротенберг също имат намерение да пуснат футболни и хокейни симулатори, които да заменят задграничните FIFA (сега EA Sports FC) и NHL.

SMP ESports (SMP Digital Sports LLC), която принадлежи на Ротенберг, ще стартира да създава футболни и хокейни симулатори в границите на три години. Според " Комерсант " вложенията на компанията на първия стадий ще възлизат на към 300 млн. рубли.
-->
Източник на " Комерсант " в огромен дистрибутор на игри счита, че 300 млн. рубли са незадоволителна сума за произвеждане, защото в света " бюджетите за сходни планове стартират от 5 млн. $ " (около 482 млн. рубли по настоящия курс).

Вероятно, счита информаторът, заради компликациите при сключването на лицензионни съглашения с задгранични спортни клубове, в бъдещите игри на FIFA и NHL от SMP ESports ще бъдат показани единствено тимове от Русия и " другарски страни ".

Източникът се съмнява в вероятностите на тези игри измежду необятната публика. В същото време VK Play може да поддържа популяризирането на плана, който в този момент се възползва от " партньорство с всевъзможни разработчици ".

Главният изпълнителен шеф на SMP ESports Георги Гнутов съобщи: " Основната ни цел е да съберем екип от разработчици, които няма да се лимитират до съответни спортове, а ще могат да основават всевъзможни игри, основани на локалния енджин ".

По-рано учредената от Ротенберг съветска стратегия за развиване на моторните спортове SMP Racing подписа стратегическо партньорство с шампионата за киберспорт Games of the Future. В него могат да бъдат показани симулатори на бъдещето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР