Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверка за предлаганите

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверка за предлаганите
Коментари Харесай

КЗП проверява лъжат ли търговците за ученическите стоки

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартира инспекция за предлаганите образователни принадлежности и артикули за учениците броени дни преди първия образователен ден. Има стандарти за ученическите раници, които касаят характерности като размери, материи, от които те би трябвало да са направени. Ако търговецът твърди, че имат някакви характерни характерности, това наложително би трябвало да бъде тествано, изясни пред Българска национална телевизия ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов. " Започваме инспекции за ученическите раници, за комплекти, които се оферират на потребителите. Целта ни е родителите на децата да закупят и безвредни облекла, и обувки за старта на образователната година ", съобщи той.

Моят съвет към потребителите е първо деликатно да подходят към предлаганите раници и образователни комплекти, да тестват, да съпоставят разнообразни предложения, добави Маргаритов.

От 500 до 3000 лева са глобите при нарушавания от страна на търговците, а когато приказваме за нелоялни практики, могат да стигнат и до 50 000 лева, в случай че нарушаването се повтаря, добави още ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР