Комисията за защита на конкуренцията няма да разгледа жалбата на

...
Комисията за защита на конкуренцията няма да разгледа жалбата на
Коментари Харесай

КЗК отхвърли жалбата срещу процедурата за наем на медицински хеликоптер

Комисията за защита на конкуренцията няма да прегледа жалбата на сдружението " Уилинк ", с която се нападна публичната поръчка за наемане на медицински хеликоптер от държавното сдружение " Хели Мед Сървисис ". Това излиза наяве от оповестено определение на комисията по Закона за публичните поръчки.
Още по темата
Комисията показва, че сдружението няма право да подава тъжба, защото не може да се направи умозаключение, че има интерес от приемане на тази социална поръчка.

Миналата седмица шефът на " Хели Мед " Георги Гвоздейков разяснява, че жалбата в Комисия за защита на конкуренцията е тенденциозна и цели само да саботира доставката на хеликоптер.

Процедурата за избиране на компания, която да даде чартърен медицински хеликоптер, беше оповестена в средата на декември предходната година. Крайният период беше 16-ти януари, а предложения подадоха двама участници - от Белгия и от Словакия.

Според определението на Комисията за защита на конкуренцията дружеството-жалбоподател не може да потвърди, че е заинтригувано лице по поръчката за наемане на медицински хеликоптер. Това, по думите на Георги Гвоздейков - шеф на сдружението " Хели Мед Сървисис ", се дължи на обстоятелството, че компанията в никакъв случай не се е занимавала с такава активност. " Което значи, че няма по какъв начин и последваща инстанция да почете такава несвойствена и нестойностна тъжба "

Следващата инстанция е Върховния административен съд, който би трябвало да се произнесе в 14-дневен период, ако " Уилинк " апелират определението на комисията. Ако няма тъжба, през идната седмица ще бъдат отворени офертите на двамата претенденти от Словакия и Белгия.

" Мисля, че имаме в този случай към 20 дни да определим реализатор и да подпишем надлежно контракт за доставка на хеликоптера чартърен ", уточни Гвоздейков.

Доставката на хеликоптер у нас може да се случи към 90 дни след подписването на контракт с определения реализатор, което значи най-рано през юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР