Начинът за вземане на проби за алкохол и наркотици е

...
Начинът за вземане на проби за алкохол и наркотици е
Коментари Харесай

Проблемите са много: Прокурори, министър и експерти бистрят как да спрат войната по пътищата

Начинът за взимане на проби за алкохол и опиати е част от полемиката. Прокуратурата предлага да се разиска престоят в ареста на обвинен да не е два месеца, когато при злополуката има настъпил смъртен случай, уточни градският прокурор. Прокуратурата предлага още да бъдат събирани и трафични данни, когато при злополуката е породена гибел, сподели Кирилова.

" Поставяме си за цел да надградим законовата база, с цел да понижим " войната по пътищата ", сподели заместител основният прокурор Елена Каракашева . Продължава наклонността у нас да има доста починали на пътя, сподели още тя.

На полемиката е бил подложен въпросът за прилагане на дронове при оглед, заяви още Кирилова.

Служебният правосъден министър Мария Павлова сподели, че министерството приготвя промени в наредбата за работата на движимостите лица. Среща на Съвета по законодателство ще има на 4 юни.

" Проблемите са доста. В Министерството на правораздаването също се прави разбор за какво продължава растежът на пътния травматизъм. Промени в законите " на парче " не водят до нужните резултати ", означи Павлова.

Анна Александрова - ръководител на Комисията по правни въпроси в Народното събрание съобщи, че са поети задължения за промени в наредбата за движимостите лица.

Илиана Кирилова добави, че ще бъде изработен проект за взаимна работа и изясни, че задания, които са били предоставени на АПИ, не са били изпълнени. " Крайно време е някои институции, с претенциите да съществени, а също и неправителствени организации, да се занимават с същинските проблеми на хората ", разяснява Кирилова.

" Надявам се до септември да обобщим всички оферти и те да влязат като предпочитана задача на Народното събрание. Твърде доста се научихме да си играем с думите " евроатлантически полезности ", само че надали е полезност да се лишава човешки живот ", сподели още градският прокурор. Според нея страната е абдикирала от тези проблеми повече от 10 години.

" Ще настояваме за още такива срещи, до момента в който не се разбере, че, когато се качиш пийнал и дрогиран зад кормилото, то си палач ", сподели Петя Иванова от сдружения " Ангели на пътя ", представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР