Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд България

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд България
Коментари Харесай

Еврохолд се пребори с КЗК и ще купи ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Еврохолд България АД да придобие надзор върху дъщерните сдружения на ЧЕЗ Груп в България. Придобиването ще се реализира посредством особено основаната Eastern European Electric Company, 100% благосъстоятелност на Еврохолд.

Придобиването на сдруженията на ЧЕЗ Груп е част от тактиката на Еврохолд за нахлуване на нови контролирани пазари в Югоизточна Европа и за основаване на водеща районна ютилити компания.

Интеграцията на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подкрепена от енергиен ръб от български и интернационалните специалисти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали управителни позиции в огромни енергийни предприятия в Източна Европа – Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният върховен мениджмънт на ЧЕЗ България ще резервира позициите си, с цел да се подсигурява последователност в ръководството.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Най-големият обществен холдинг в България " Еврохолд " АД желае...

" Разглеждаме договорката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и опция за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има стабилен опит на контролирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови сдружения в разнообразни браншове. През миналите 20 години сме осъществили към 30 придобивания и сме натрупали забележителна експертиза ", разяснява Васил Стефанов, началник " Придобивания и Сливания " в Еврохолд България.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР