Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото
Коментари Харесай

КПКОНПИ ще разследва Делян Пеевски по досиетата Пандора

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество се сезира след обявата в уеб страницата bird.bg „ Досиетата Пандора: Делян Пеевски не е заявил три офшорки “. Комисията е подхванала следните дейности:

Отправено е публично питане до Международния консорциум на проверяващите публицисти, с молба да бъде предоставена спомагателна информация за българските жители, открити в следствието „ Досиетата Пандора “, като и за свързани с тях юридически лица/търговски дружества/.

Възложен е разбор на всички заявления за имущество и ползи /встъпителни, годишни и финални/, подадени от Делян Пеевски в качеството му на депутат, за интервала от 2013 година до сегашния миг. Предмет на разбора е съпоставяне на декларирани условия по отношение на присъединяване в търговски сдружения и в техни органи на ръководство, с информацията, оповестена от bird.bg. и преценка за съществуване на противоречие сред декларациите и действителното имущество. Такъв разбор ще бъде предоставен и при издание на спомагателна информация по отношение на лица, заемащи висши обществени длъжности, както и при приемане на такава вследствие на отправеното питане до Международния консорциум на проверяващите публицисти.

Ще бъде осъществено съпоставяне и с данни за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на интернационалния продан /мрежи за продан на такава информация, в които Комисията е контактна точка за страната ни/.

При открито противоречие, следва решение за цялостна имуществена инспекция, като и дейности от компетентността на дирекция „ Противодействие на корупцията “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР