Комисията по транспорт към Столичния общински съвет прие доклад на

...
Комисията по транспорт към Столичния общински съвет прие доклад на
Коментари Харесай

Планира се до 30 април София да остане без нощен транспорт

Комисията по превоз към Столичния общински съвет одобри отчет на общинските съветници Карлос Контрера и Зафир Зарков за удължаването - до 30 април, на периода на прекъсване на четирите нощни автобусни линии - нр. 1, 2, 3 и 4, на територията на Столичната община. Предстои СОС да вземе окончателното решение.

Нощният превоз в София беше спрян при започване на пандемията и трябваше да бъде възобновен на 1 февруари.

Вносителите на отчета акцентират като аргументи влошената епидемиологична конюнктура, неналичието на задоволително пасажери по тези линии и покачването на цените на горивата.

Удължената епидемиологична конюнктура и интензивното развиване на пандемичната вълна постановиха използването на избрани ограничения за понижаване на въздействието на COVID-19 върху публичното здраве и здравната система, се показва в отчета.

Като част от ограниченията за преодоляване на разпространяването на вируса са и тези в публичния превоз, които са свързани и с изключителни разноски - стерилизация на транспортните средства, пазаруване на дезинфектанти за чиновниците в транспортните сдружения, означават вносителите.

Те показват, че стартирането на нощния превоз ще генерира огромно разходно перо , заради ниската натовареност на линиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР