Комисията по отбрана в Народното събрание посетиха община Карлово и

...
Комисията по отбрана в Народното събрание посетиха община Карлово и
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по отбрана се запозна с работата на 61-ва механизирана бригада

Комисията по защита в Народното събрание посетиха община Карлово и се срещнаха с кмета на града доктор Емил Кабаиванов и представители на Общината, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание. Заседанието ѝ бе изнесено във връзка скорошния празник на Сухопътни войски, като членовете на комисията се срещнаха с ситуацията в 61-ва механизирана бригада в Карлово.

Подчертана беше от страна на общината извънредно положителното взаимоотношение с командването на намиращото се в града формирование на Сухопътните войски. Обсъдени бяха благоприятни условия за усъвършенстване и за по-голяма действеност при вземането на решение при оказване помощ на популацията при изключителни обстановки. От състава на 61-ва механизирана бригада се поддържат в подготвеност и съвсем всекидневно извършват неотложни задания пет формирования за преодоляване и /или/ превъзмогване на последствията от бедствия (за деяние при промишлени аварии; гасене на пожари; при наводнения; при зимни условия; за разузнаване и заличаване на невзривени боеприпаси).

Народните представители получиха директни усещания по какъв начин бригадата се вписва в живота за решение на неотложните проблеми с некомплекта от персонален състав във Въоръжените сили.

Председателят на комисията военачалник Константин Попов означи особено и поздрави кмета доктор Емил Кабаиванов за отбелязването на 180-годишнината на Васил Левски и уроците по национализъм, които за витално нужни с цел да се стимулират и в днешно време хората в униформа. Народните представители поставиха цветя пред паметника на Апостола.

В 61-ва механизирана бригада народните представители се срещнаха с персонален състав от това водещо формирование от състава на сухопътните войски. И сега бригадата извършва задания по оказване на подпомагане на Главна дирекция " Гранична полиция " на Министерство на вътрешните работи по защита на държавната граница. Българският контингент в задачата " Решителна поддръжка " на НАТО в Афганистан също е от състава на 61-ва механизирана бригада. Комисията прегледа и доби най-преки усещания за въоръжението и бойната техника на бригадата в подтекста на работата по плана за рационализация на Сухопътни войски. в Карлово. Генерал Попов поздрави персоналния състав с бойния празник на Сухопътни войски - 19 ноември, и връчи на командира на Сухопътни войски знак от Народното събрание по случай празника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР