Комисията по отбрана преодоля президентското вето върху договора за F-16.

...
Комисията по отбрана преодоля президентското вето върху договора за F-16.
Коментари Харесай

Комисията по отбрана преодоля президентското вето върху договора за F-16

Комисията по защита преодоля президентското несъгласие върху контракта за F-16. Това се случи на изключително съвещание на комисията, която е водеща по ратификацията и точно тя би трябвало да прегледа президентското несъгласие, съобщи кореспондент на Novini.bg

Проектите на интернационалните контракти бяха утвърдени на първо и второ четене от 44-то Народно заседание на 19 юли след близо 8-часов спор. Сред претекстовете на президента са, че е липсвало публично единодушие по тематиката, както и че ратификацията е трябвало да измине цялостния път по Конституция и да бъде прегледана и призната на две гласувания в обособени съвещания на Народното събрание.

Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание Народното събрание приема наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители, което значи, че ветото е преодоляно. Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

"За " повторното приемане на ратификацията на договорите гласоподаваха 13 народни представители, "против " - 7 и "въздържали се " - 0, с което те бяха признати още веднъж, а ветото преодоляно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР