Комисар от американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси

...
Комисар от американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси
Коментари Харесай

САЩ може да изостанат от ЕС и Обединеното кралство в крипто индустрията – Хестър Пиърс

Комисар от американската Комисия по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) изрази угриженост по отношение на опцията Съединени американски щати да изостанат от Европейския съюз (ЕС) и Обединеното кралство (OK) във връзка с създаването на ясни правила за криптовалутната промишленост.

В скорошен отчет на “ ” Хестър Пиърс допусна, че регулаторните рамки, основани в Брюксел и Лондон, биха могли да послужат като скъпа препоръка за американските законодатели.

Пиърс счита, че Съединени американски щати позволяват основна неточност, като не възприемат метода на Обединеното кралство и Европейски Съюз за използване на обичайните финансови правила към крипто бранша.

Както съобщи Пиърс в изявление за The Financial Times:

MiCA се отнася до регламентите на Европейски Съюз, уреждащи издаването и даването на услуги, свързани с криптоактиви и постоянни монети. Financial Times заяви, че се чака MiCA да бъде прибавен през идната година.

Комисарят твърди още, че репресиите на Съединени американски щати против известни крипто компании като Coinbase, вместо да открият транспарантни насоки, карат тези компании да се реалокират в други юрисдикции, които към този момент са открили поредни правила.

Пиърс акцентира:

През март Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) изпрати на Coinbase “Wells notice ”, в което предизвести компанията за идно решение, препоръчващо предприемане на дейности за наложително осъществяване за хипотетични нарушавания на законите за скъпите бумаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР