Коментарът му идва на фона на напрежение между президентството и

...
Коментарът му идва на фона на напрежение между президентството и
Коментари Харесай

Владислав Панев пред Фрог: Като мине бюджета, ще решим за консултациите с Радев

Коментарът му идва на фона на напрежение сред президентството и партиите, които към момента са част от изпълнителната власт. След като министър председателят Кирил Петков публично подава оставката си в Народно събрание, президентът разгласи началото на съвещания за сформиране на държавно управление на " Дондуков 2 ". Две от партиите във към момента ръководещата коалиция обаче не отидоха - " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия. За сметка на това при президента се явиха от Движение за права и свободи и ГЕРБ, които се пробваха да се показват като извънредно градивна съпротива, уважаваща институциите.

Десислава Атанасова от редиците на Борисов даже посмя да каже, че от групировката в никакъв случай не са отказвали съвещания при президента. Това обаче не е правилно - на инициираните от президента диалози през юли предходната година от ГЕРБ просто не се явиха.

" Ние към момента не сме разискали въпроса с консултациите при президента, тъй като бюджетът е на дневен ред сега. Когато мине, ще се чуя с сътрудниците ", уточни Панев.

Той обаче съобщи още, че това по никакъв метод не може да значи, че Демократична България отхвърля поканата.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР