Комбинацията между с някои заболявания е изключително опасна. За това

...
Комбинацията между с някои заболявания е изключително опасна. За това
Коментари Харесай

Пулмолог: Комбинацията на COVID с някои болести е атомна бомба

Комбинацията сред с някои болести е извънредно рискова. За това предизвести пулмологът Сергей Бабак в изявление за радио Sputnik. Той даде препоръки по какъв начин да понижим риска.

Коронавирусната зараза визира най-вече белите дробове на индивида. А в случай че се наслагва върху други съществени болести на този орган, заплахата от съдбовен излаз се усилва неведнъж, изясни Бабак. " Има такова заболяване - идиопатична белодробна фиброза, когато детайлите на прибързано стареене се задействат ненадейно при хора на 70 и повече години. В такива случаи белите дробове се свиват. Заради ковид тъкмо същите процеси стартират в белия дроб ", сподели Сергей Бабак. Установено е, че рискът от развиване на IPF се усилва с тютюнопушенето.
 Проф. Коста Костов: Ваксинацията избавя от тежки и смъртоносни случаи Проф. Коста Костов: Ваксинацията избавя от тежки и смъртоносни случаи
" 70% от българското население декларира, че не има вяра в науката и това съответствува с % на тези, които настояват, че няма вирус, че ваксин...

„ Има и хронична обструктивна белодробна болест, която се появява заради тютюнопушенето, която провокира сходно „ стареене “ белите дробове. Ваксинацията против COVID-19 и прекъсването на тютюнопушенето ще понижат вероятността от това развиване. След като човек приключи неприятния табиет, белите дробове последователно ще стартират да се възвръщат ”, продължи Бабак.

Според лекаря скоростта и размерът на възобновяване на белите дробове се пресмятат по специфичен способ. „ Има формула за пресмятане на показателя на тютюнопушенето. За да създадем това, вземаме броя на изпушените цигари дневно, умножаваме по броя на годините пушене и по-късно разделяме на двадесет. Ако полученият показател е повече от 10, тогава има висок риск от тежко заболяване след заразяване с ковид ”, съобщи лекарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР