Командващият на Европейското командване на ВС на САЩ и върховен

...
Командващият на Европейското командване на ВС на САЩ и върховен
Коментари Харесай

Командващият НАТО: Русия не може да победи Алианса, но не бива да се подценява

Командващият на Европейското командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати и висш главнокомандващ на Обединените сили на НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти не е склонен с последния отчет на аналитичната корпорация RAND, в който се споделя, че въоръжените сили на Алианса ще бъдат разгромени при съветско нахлуване. Това написа в National Interest Дейв Маджумдар в обявата си „ NATO Supreme Allied Commander: Russia Won`t Overwhelm Alliance in War ”.

Изданието цитира изявление на Скапароти пред сенатския Комитет по делата на въоръжените сили на 8 март. Там той отново декларира от дълго време известното изказване за повишаване на опциите за въздържане и при нужда за защита.

Според генерала, тактиката на Русия се заключава в „ предприемане на дейности, без да се идва до директен конфликт”. „ Ако това им се удаде, те могат да отслабят позициите на съперника без нито един изстрел.”

Генералът основателно установи, че в Източна Европа съветските военни „ имат предимство даже в региона на елементарните въоръжения и това е обусловено от вътрешните линии, близкото разположение и размера на въоръжените сили”.

„ В дълготрайна вероятност обаче НАТО има доста предимство, което се признава от съперниците и от което те в действителност се опасяват” – е убеден командващият.

Що се отнася до такива военни учения като „ Запад”, споделя Скапароти, за Запада те не са оригиналност. Това, че Русия концентрира напъните си на елементарните и на нуклеарните оръжия, че е модернизирала своя боеприпас и „ мобилизирала хора”, било „ очаквано”. „ Ние виждаме в това поддръжка на тяхната теория, за чието развиване следим от към 10 година Наблюдавайки това, ние се учим. И това ни оказва помощ да дислоцираме и упражняваме нашите войски като създаваме свои проекти.”

За опазване на своето преобладаващо състояние Съединени американски щати би трябвало да продължат модернизацията на въоръжените си сили, другояче Русия ще може „ да насочи на Съединени американски щати провокации на практика във всяка военна сфера, примерно към 2025 г.” – предизвестил генералът.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР