Колумнистът на KP.RU Едуард Чесноков описа схемата за прехвърляне на

...
Колумнистът на KP.RU Едуард Чесноков описа схемата за прехвърляне на
Коментари Харесай

Революцията на Зеленски: Земята - на американците, а на хората - гей паради

Колумнистът на KP.RU Едуард Чесноков разказа схемата за прекачване на големи площи от украинския чернозем на световни корпорации

След преврата от 2014 година цялата стопанска система на Украйна се управлява от Запада - в действителност тъкмо заради тази причина Съединените щати и Европейски Съюз проведоха тогавашния Майдан: да трансфорат най-голямата страна в Европа по повърхност в де факто колония.

Пакетн ите сделк и на МВФ

След преврата от 2014 година цялата стопанска система на Незалежная се управлява от Запада - в действителност тъкмо заради тази причина Съединените щати и Европейски Съюз проведоха тогавашния Майдан: да трансфорат най-голямата по повърхност страна в Европа в де факто колония.

Често това външно ръководство се реализира непосредствено, посредством задгранични чиновници. Най-известният от тези герои, Хънтър Байдън, синът на сегашния президент на Съединени американски щати, през 2014 година стана член на борда на шефовете на украинския енергиен холдинг Бурисма, където, без да прави нищо, завоюва 3 милиона $. Или полският жител Войчех Балчун: през 2016 година, без даже да знае украински, той оглавява Укрзализница (железниците на Украйна), след година и половина е изобличен в десетки корупционни каузи и бяга назад в Полша.

Но още по-често колонията се ръководи благодарение на непреки механизми. Например, от 2013 година търговията на Украйна с Русия се е съкратила съвсем четирикратно, от $40 милиарда на $10-12 милиарда: промишлените вериги, които се появиха по време на Съветския съюз, бяха орязани, с цел да угодят на русофобите. Гривната и стопанската система на „ ненка “ полетяха в бездната, само че бюджетът трябваше да се изпълни някак. Тук разгеле, се появи Международният валутен фонд (МВФ). През последните осем години той е дал на Украйна 16,5 милиарда $. Друга глобалистка институция, Световната банка, е дала на Киев съвсем 10 милиарда $ за същия интервал. Да, под формата на заеми, само че парите са тук и в този момент, а ще би трябвало да се връщат в миналото по-нататък...

И по този начин, каква е уловката? МВФ и неговите другари дават долари, само че под формата на " пакетна договорка ". Заедно с контракта за заем страната подписва и доста спомагателни документи. Те се назовават красиво – „ обвързване за осъществяване на промени в стопанската система и политиката “. В реалност това значи орязване на обществените разноски, улеснение на изискванията за бизнес за западните корпорации, както и узаконяване на гей браковете и гей парадите (по някаква причина уважаваните сътрудници постоянно упорстват за това - и в действителност, те се пробват да прокарат съответния закон през Рада от 2016 г.).

Но главното условие, което идва в пакет с траншовете от МВФ, е позволение за закупуване на обработваема земя от задгранични купувачи.

Законът съставлява гангстерски трик

Дълго време у Украйна оставаше последното островче на суверенитета - мораториумът върху продажбата на земеделска земя на чужденци. А за чужденците действително беше значимо да го няма.

Общата повърхност на Украйна е към 60 милиона хектара. От тях 32-25 милиона хектара са подобаващи за земеделие... Пет пъти по-малко, в сравнение с да вземем за пример в Съединени американски щати. Но тук, в края на краищата, това не е просто обработваема земя, а чернозем, кадърен да създава чудодейни култури и добиви: Украйна има съвсем 10% от тези земи на планетата. Интересното е, че тази цифра също е близка до каузи на украинския експорт в международната търговия със зърно.

Досега де юре по-голямата част от черноземите бе благосъстоятелност на седем милиона селски поданици на Украйна. Те (или техните родители) получиха тези земи на дребни дялове през 90-те години, по време на приватизацията на колхозите.

Разбира се, даже и до момента имаше малки врати: задграничен тръст може да сътвори локална компания-посредник, а тази компания да наеме мечтаната обработваема земя от селяните за период до 50 години (предишният закон позволяваше това).

Всъщност тъкмо това се случваше преди. Едно от най-големите аграрни стопанства в Незалежная, „ CHS Украйна “, което в най-хубавите времена е изнасяла до 1 милион тона зърно годишно, принадлежи на американска компания със същото име.

Но в този момент маските са свалени. На 31 март 2020 година Върховната Рада - със скандал и минимална разлика в гласовете - одобри закон, отменящ съществуващия мораториум. Датата наподобява ли ви неясно позната? Да, това беше пикът на международната нервност с ковид. Стар гангстерски трик: Тайно плячкосване на банката, до момента в който целият град се взира в пожара на Салона.

Да, на хартия всичко е наред, западните съветници употребяват красивия термин „ земеделска промяна “. Мораториумът върху придобиването на земя от чужденци ще остане за " временен интервал " до 2024 година До този миг продажбата и покупката на черна почва към момента е позволена единствено на жители на Украйна и не повече от 100 хектара в едни ръце (в бъдеще оптималната повърхност ще е до 10 000 хектара).

И единствено за ориентировка: " един хектар " /10 декара/ е към две футболни стадиони...

Сега, един риторичен въпрос. Да кажем, че съм Бил Гейтс, милиардер глобалист, най-големият частен притежател на земеделска земя в Съединени американски щати. Намирам стотина бездомници във Виница (истински жители на Украйна с паспорти с тризъбеца). Те " от свое име " купуват оптимално позволеното количество чернозем. И по-късно - също изцяло непринудено - го отдават за жълти стотинки под дълготрайна аренда на моето земеделско стопанство. Комбинацията е безпогрешна! В последна сметка, в случай че, както предизвестяват икономистите, светът в действителност е застрашен от апетит, тогава през идващите години един самун ще коства повече от литър бензин.

Скандалният закон влезе в действие на 1 юли 2021 година

Злата корпорация

И незабавно започнаха чудесата. 1,7 милиона хектара - почти площта на украинската Черкаска област - бяха закупени от американски аграрни холдинги, ръководени от концерна Monsanto, след облекчаването на изискванията на мораториума, оповестиха западни медии това лято. Затова ли тематиката за износа на украинско зърно внезапно стана най-важната от всички тематики за международните медии?

Още през 2018 година гореспоменатият тръст Monsanto откри цех за произвеждане на посевен материал за царевица в Житомир (Украйна също е третият по величина експортьор на тази „ кралица на полетата “ в света). Инвестициите в оборудването възлизат на 200 милиона $.

Самата Monsanto беше добита от немския холдинг Bayer през същата година (което не пречи да остане всъщност американска). Една от аргументите за тази „ разпродажба посредством сливане” са многочислените кавги. В съвсем всяка страна, в която Монсанто оперира, фермери или цивилен деятели го съдят за дъмпинг на цените, което унищожава елементарните селяни, и за неразбираемите последствия от опитите на корпорацията с модифицирана ДНК на пшеница, царевица и други култури.

Всичко това не е някаква доктрина на конспирацията - Monsanto създава генетично модифициран семенен материал от 80-те години на предишния век. Формално - с най-хубави планове: споделят, че ГМО пшеницата е по-устойчива на заледяване и засуха.

Но по какъв начин дълготрайната консумация на самун от такова брашно ще се отрази на хората е мъчно да се каже. Освен това през същата 2018 година хиляди жители на Съединени американски щати заведоха дело против компанията: съгласно тях потреблението на селскостопански артикули от Monsanto усилва риска от рак.

Така че Украйна е идеалната сива зона за всички тези агроконцерни: правете каквото желаете, смазвайки ръчичките на послушните служители. И даже няма значение какъв брой хектара земя имат посредством локалните жители, в случай че цяла Украйна е тяхна колония. Или по-скоро тази част от нея, която към момента не е освободена.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР