Колоездачи протестират пред Министерския съвет с искане за законови промени,

...
Колоездачи протестират пред Министерския съвет с искане за законови промени,
Коментари Харесай

Колоездачи на протест пред Министерски съвет, искат законови промени

Колоездачи стачкуват пред Министерския съвет с искане за законови промени, които да подсигуряват сигурността им на пътя. Те излизат на митинг под надпис "Поход за живот ", за следващ път.

В 18.30 часа протестиращите потеглиха с колела по бул. "Цар Освободител ", по-късно по улица "Георги С. Раковски " и улица "Ген. Гурко ", с цел да стигнат до Министерството на вътрешните работи на ул. "6-ти септември ". Там желаят да попитат до къде е стигнал новият Закон за придвижване по пътищата, в който са включени част от предложенията им.

След като в последните две седмици двама колоездачи откриха гибелта си на пътя, велосипедистите приканиха час по-скоро законопроектът да влезе в действие, отбелязва Българска национална телевизия.

Участниците в акцията ще призоват и за по-активни дейности от страна на Министерство на вътрешните работи и на жителите при издирването на водача, който избяга от мястото на случая, откакто блъсна велосипедист преди дни край столичния стадион "Локомотив ". По-късно потърпевшият мъж умря в болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР