Колкото повече ни следят, слушат - законно, толкова по-добре, защото

...
Колкото повече ни следят, слушат - законно, толкова по-добре, защото
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Колкото повече ни следят, слушат, толкова по-добре

Колкото повече ни наблюдават, слушат - законно, толкоз по-добре, тъй като ще заловен неприятните - тези, които ни мислят неприятното. Може би някакви радикални детайли или бъдещи терористи, съобщи пред Българска телеграфна агенция министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Коментарът му е във връзка новопридобития от ГДБОП програмен продукт за следене на диалозите в  мобилни приложения като " Вайбър ", " Facebook Месинджър ", " УатсАп " и други

Надявам се и имам вяра, че потреблението на този програмен продукт ще бъде по закон. Всички би трябвало по този начин да гледат на него, а не да се тормозят, че се употребява за други потребности. Било е в предишното, уповавам се в бъдеще да не се случва. По-добре да сме по-сигурни, даже някъде да минем границата - да го използваме не както би трябвало. По-добре това, в сравнение с да пропуснем някакви терористи, съобщи Радев пред публицисти в Европейския парламент в Брюксел.

Министърът разяснява, че спорните медийни информации за софтуера за разкодиране на електронни устройства от Министерство на вътрешните работи били поради това, че доверието в институциите не е на нужното равнище.

Никой нямаше да се съмнява в БОП - там, където е този програмен продукт, в случай че имаше по-голямо доверие, и за това сме отговорни всички по веригата. По-добре е повече програмен продукт да купим, в случай че имаме средства, и да се следи всичко. Някой, в случай че има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността, сподели Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР