Колкото повече Китай ни провокира, толкова по-спокойни трябва да бъдем,

...
Колкото повече Китай ни провокира, толкова по-спокойни трябва да бъдем,
Коментари Харесай

Цай Ингвен: Сдържаността на Тайван не означава, че той няма да се противопостави на Китай

Колкото повече Китай ни предизвика, толкоз по-спокойни би трябвало да бъдем, само че сдържаността ни не значи, че не можем да предприемем " съществени контрамерки ", в случай че това е належащо, съобщи през днешния ден тайванската президентка Цай Ингвен, съобщи Ройтерс.

Тайванската лидерка сподели това по време на свое посещаване на огромна въздушна и военноморска база на архипелага Пънху в Тайванския пролив.

Китай, който възприема Тайван като своя провинция макар сериозните възражения по този въпрос на държавното управление в Тайпе, организира този месец военни учения наоколо до острова, откакто той бе посетен от председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, напомня Ройтерс.

При визитата си в базата на Пънху Цай Ингвен похвали въоръжените сили за напъните, които поставят в името на отбраната на Тайван и разкритикува Пекин поради заканите му, отбелязва Ройтерс.

" Искам да кажа на всички, че колкото повече врагът ни предизвика, толкоз по-спокойни би трябвало да бъдем ние ", сподели Цай на офицери от военноморските сили. " Няма да ставаме причина за разногласия и ще демонстрираме самоконтрол, само че това не значи, че няма да отвръщаме ", сподели още тя. " Наредих на министерството на националната защита навреме да подхваща нужните контрамерки, с цел да подсигурява сигурността на въздушното ни пространство ", посочи тайванската президентка, без да дава повече детайлности.

Военните кораби и изтребителите, основани на Пънху, излизат на патрул готови за пердах, откогато Китай стартира този месец ученията си, обявиха тайвански офицери пред публицисти, съпътстващи Цай Ингвен при визитата ѝ въз основата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР