Колкото и здравословно да се храним, понякога саботираме сами себе

...
Колкото и здравословно да се храним, понякога саботираме сами себе
Коментари Харесай

Комбинациите храни, които ни карат да пълнеем

Колкото и здравословно да се храним, от време на време саботираме сами себе си, комбинирайки храните по погрешен метод.

Защото смесването на разнообразни храни има същото голямо значение като смесването на хапчетата. Някои оказват удобно въздействие върху организма ни и ни карат да се усещаме по-добре и да бъдем по-здрави, до момента в който други вършат тъкмо противоположното – разболяват ни, забавят метаболизма и ни карат да пълнеем.

Ако и вие сте измежду дамите, които не виждат резултат на кантара, макар че се хранят здравословно, обърнете внимание на комбинациите, на които залагате. Нека забележим по какъв начин да не комбинираме храните и да променим напълно менюто си:

Протеини с въглехидрати
Никога не яжте месо, сирене, яйца с самун или паста. Храносмилането работи по напълно друг метод при въглехидратите и при протеините. Когато тези храни са комбинирани, този развой се нарушава, усилва се киселинността в стомаха, стопира въглехидратното храносмилане и е налице ферментиране в червата. Това води постоянно до стомашни болки и отичане.

 Комбинациите храни, които ни карат да пълнеем

Два разнообразни вида протеини
Не хапвайте да вземем за пример омлет с яйца и сирене или бекон. И тук става въпрос за друг вид храносмилане, за което са нужни разнообразни типове стомашни сокове. Всеки артикул има време на преправяне, по тази причина и водят до нарушение на метаболизма.

Месо със зехтин
Всички сме наясно със страхотните качества на зехтина и доста от нас замениха олиото с него. Трябва да се знае, че всички потребни свойства на зехтина изчезват сега, в който попадне в тигана и той даже става нездравословен за организма ни.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР