Колкото и да не харесваме това, че новите технологии могат

...
Колкото и да не харесваме това, че новите технологии могат
Коментари Харесай

Google приложение спаси мъж след катастрофа с багер

Колкото и да не харесваме това, че новите технологии могат да ни наблюдават по всяко едно време, ето, че някои път това може да ни избави живота. Историята е разказана от притежател на смарт телефон Pixel 5, който е разработка на Гугъл. По-конкретно става дума за приложение, което употребява датчиците на телефона и засича възможна злополука и точно то е избавило живота на мъжа, който е изпаднал в безсъзнание.
 Гугъл приложение избави мъж след злополука с екскаватор

„ Не си припомням по какъв начин тъкмо се случи случая. Спомням си единствено по какъв начин изпълзях с голяма болежка и усложнения в дишането. Някак Bobcat-а излезе от пътя и се завъртя през таван, с цел да падне в близката котловина.Виках за помощ, въпреки да нямах вяра, че някой ще ме чуе. Именно тогава чух глас от едната ми слушалка, който се оказа на медицински диспечер. Той ми сподели, че незабавна помощ идва към мен и че към този момент са се свързали с жена ми. След няколко минути чух екипите които идват. “

 Гугъл приложение избави мъж след злополука с екскаватор

Мъжът е откаран в болница, където са открили 7 спукани ребра и наранени дихателни пътища. Той благодари на телефона и се радва, че е присъединил тази функционалност на Pixel, която кардинално фабрично е изключена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР