Колкото хората сме различни, толкова различни са и хранителните ни

...
Колкото хората сме различни, толкова различни са и хранителните ни
Коментари Харесай

Как да живеем по-дълго

Колкото хората сме разнообразни, толкоз разнообразни са и питателните ни привички. Невинаги обаче можем да се похвалим, че са за образец. Въпреки това, в никакъв случай не е късно да стартираме да се храним допустимо най-здравословно. Достатъчно мотивиращо би трябвало да ни се коства, като знаем, че ще има обилни изгоди за здравето ни.
 Кои храни да заобикаляме, с цел да нямаме проблеми с холестерола
Кои храни да заобикаляме, с цел да нямаме проблеми с холестерола

И с кои потребни други възможности да ги заместим

Освен това към този момент е потвърдено, че здравословното хранене доста понижава опцията за преждевременна гибел. И по-точно - съгласно ново на Харвард здравословното хранене може да понижи риска от ранна гибел с до 20%.

Изследователите от Харвардското здравно учебно заведение и Харвардския университет T.H. Chan School of Public Health наблюдават повече от 120 000 възрастни в продължение на до 36 години. Като съпоставят отчетите за питателните им привички с равнищата на смъртност се оказва, че хората, които се хранят по най-висококачествения метод, имат 20% по-нисък риск от преждевременна гибел, както и по-нисък риск от развиването на разнообразни болести, в това число сърдечни, и рак.
 Снимка 602081

Учените класифицират няколко диети като здравословни и удобни за дълъг живот.

Една от тях е средиземноморската диета, която включва зехтин и морски блага. В нея участват главно храни от Гърция и Испания и можем да ѝ се доверим, защото е добре проучена от специалистите, които постоянно я предлагат и дефинират като един от най-здравословните способи на хранене.

Друг потребен метод на хранене е растителната диета без скотски артикули. Веганството и вегетарианството също са свързани с положителното здраве на сърцето и намаляването на риска от някои типове рак.

Според откривателите има изгода и от храненето с малко месо и млечни артикули, като обаче се натъртва на растителни протеини и здравословни мазнини.
 Витамин К, признаците на дефицит и храните, които го съдържат
Как да разберем дали имаме дефицит на витамин К

И с кои храни можем да си го набавим

Общото в диетите, които се смятат за най-здравословни е, че всички те включват потреблението на огромни количества плодове, зеленчуци, ядки, семена, бобови растения и пълнозърнести храни. Като противопоказни обаче са избрани модифицираните храни, захарта, аленото месо, подсладените питиета и алкохолът, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР