Колко е бонусът за облечените във власт далавераджии при продажбата

...
Колко е бонусът за облечените във власт далавераджии при продажбата
Коментари Харесай

Narod.bg пита колко е бонусът за кмета? Със „златен пръст“ Атанас Стоянов-Мравката хариза топ имоти в Мелник и Сандански

Колко е бонусът за облечените във власт далавераджии при продажбата на топ терени в Мелник и Сандански? Източник на Narod.bg сигнализира, че с благословията на кмета Атанас Славчев Стоянов общината е продала 5 парцела благодарение на „ златен пръст “ в лицето на „ наш общинар “.

 Дезертьорът Стоян Ангов свърши хубава работа за кмета Мравката при продажбата на златните парцели

В ОбС- Сандански такава роля има Стоян Ангон, дезертирал от групата на ГЕРБ и със своя глас лишил общината от парцели в Мелник и Сандански.

Общински съвет – Сандански с нежно болшинство гласоподава на последната сесия продажбата на 5 парцела в общинския център и в Мелник, а други 5 не получиха позволение. „ Златният пръст “ в локалния парламент при гласуването на продажбите се оказа и съветникът Румен Пачов от Земеделски съюз „ Ал. Стамболийски “, за който ОИК – Сандански гласоподава решение за преустановяване на пълномощията му като консултант, само че защото той апелира в Административен съд решението, към момента е законен фаворит, съобщи 4vlast-bg.com.

Хитрецът под благосклонния взор на кмета Атанас Стоянов лапна най-апетитния парцел в Сандански, построи си автогара за милиони, закри остарялата, която санданчани избраха, защото е на комфортно място, а в този момент се готви и продажбата ѝ с тлъста облага.

Това е Народното събрание на „ персоналните ползи “, маскирани зад видимо положителни планове за богатството на града, това са съветниците от десетилетия, които забогатяха с помощта на ситуацията си.

Продадените парцели бяха гласувани с 15 гласа „ за “, като един от тях е и вотът на Пачов.

Реклама

„ Ключови, с цел да минат петте продажби, се оказаха и гласовете на Ивелин Терзийски, както и на Стоян Ангов, който е от Политическа партия ГЕРБ. Съпартийците на последния Радостина Орманлиева, Зорица Органджиева, Калин Терзийски и Петър Додушев пък гласоподаваха тъкмо противоположното – да не се включват в дневния ред на сесията никакви продажби на общински парцели.

В интерес на истината общинският координатор на Политическа партия ГЕРБ Стоян Стоев във фейсбук страницата си подлага на критика локалната власт за препоръчаните продажби на 10 общински парцела и написа: „ Питам кое е водещото за това решение – облагата за общината или облагата за нашите управници, които в навечерието на кметските избори са подготвени да продадат всичко? ”. – разяснява Лидия Манева.

Най-деен по време на гласуването по продажбата на общинските парцели бе съветникът Георги Батев. Той на няколко пъти заради липса на болшинство оферираше на ръководителя Николай Шаламандов да бъде прегласувано всяко едно предложение, което получаваше 14 гласа „ за “, при нужни най-малко 15.

Така в последна сметка за продажба посредством търг с очевидно надаване отиват два парцела в Сандански – единият с повърхност от 259 кв. м против начална тръжна цена от 12 965 лева, другият с повърхност от 171 кв. м с начална цена от 7820 лева

В най-малкия град в страната Мелник се поставят на тезгяха три парцела на ул. „ Мелник ”. Първият е с повърхност от 244 кв. метра и с начална цена от 16 444 лева, вторият е с повърхност 231 кв. м и начална цена 12 474 лева, а трети е с повърхност от 135 кв. м с начална цена 7290 лева

Стопирана бе продажбата на други парцели в Мелник – един с повърхност от 572 кв. м с начална цена, избрана от самостоятелен оценител 30 888 лева и втори с повърхност от 69 кв. м с начална цена 5862 лева

В Сандански препоръчаната продажба на парцел на ул. „ Георги Скрижовски ” не съумя да събере 15 гласа „ за “, макар че цената бе повишена от 21 139 лева на 30 000 лв.. Отпадна от продажба и различен парцел в Сандански с повърхност от 390 кв. м на ул. „ Каменица ” с цена 21 940 лева


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР