Колко дълго ще управлява служебното правителство разкри говорителят му Антон

...
Колко дълго ще управлява служебното правителство разкри говорителят му Антон
Коментари Харесай

Кутев разри колко дълго ще управляват служебните

Колко дълго ще ръководи служебното държавно управление разкри представителят му Антон Кутев. Независимо дали ще има постоянно или още веднъж служебно държавно управление, кабинетът " Янев " има още 1-2 седмици, сподели Кутев в изявление за бТВ. И изясни, че даже отново да се стигне до служебно държавно управление, то няма да е същото като това сега. Ще бъде нов кабинет, с нов президентски декрет - даже и да стъпи на същия състав, посочи представителят.

Повечето българи нямат нищо срещу да са канадски жители, сподели Кутев, разяснявайки проблема с двойното поданство на икономическия министър Кирил Петков.

" Аз се веселя като видя Кирил Петков. Проблематична е съпротивата, която той получи. Като получим резултата от Конституционния съд, ще го спазим. Но сякаш всички споделяме, че имаме една и съща цел - изчистване на механизмите. Когато това се прави, се вижда проведена опозиция ", отбрани Кутев министъра.

Ние свършихме това, което трябваше, и това е задоволително ясно на жителите, сподели още Антон Кутев. „ Изборите бяха извършени по този начин, както би трябвало, макар компликациите. Опитахме се да променим България, до каква степен сме съумели, ще стане ясно оттук насетне. Показахме, че може да се ръководи по различен метод, че схемите могат да бъдат най-малко осветлени, в случай че не и спрени, с цел да се спрат би трябвало въпреки всичко и Народно заседание “, разяснява представителят на Министерски съвет.

Той отхвърли упрека на Дончев, че част от дилемите на служебното държавно управление са били да дискредитира ръководството на ГЕРБ.

„ Целта беше да дадем късмет на страната да се развива във вярна посока. Но част от неприятните практики са свързани с ГЕРБ, тъй като те са ги наложили “, сподели Кутев. Той даде образец с предварителното погашение на 1,3 милиарда лева на „ Автомагистрали “ за планове, които ще се осъществят след години и в това време липса на пари в бюджета за компаниите, които правят настоящите поправки.

„ Това се е случвало с ясното познание на господин Дончев, на господин Борисов и на господин Нанков.  Това са хора, които са знаели какво се случва и не могат да ме убедят, че това е добра бюджетна процедура, че сходен метод на разплащане, на задължаване и на манипулиране с публични пари не води до повишение на корупционната среда А нека убедят съда и прокуратурата, че те не са част от корупционната среда “, съобщи Кутев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР