Коледните празници са любими дни, посветени на семейството и приятелите

...
Коледните празници са любими дни, посветени на семейството и приятелите
Коментари Харесай

Защо е важно да не преяждаме на Коледа?

Коледните празници са обичани дни, отдадени на фамилията и приятелите ни. Това са дни на всеобщо разформироване и е доста мъчно човек да не се поддаде на всички празнични изкушения. Всички знаем, че в тези дни непрекъснато се провеждат празнични обяди и вечери и всички се вълнуваме към трапезата. Защо обаче е значимо да се стараем да не преяждаме на Коледа?

Преяждането е рисково. То може да аргументи доста неприятности. Има огромно значение какво ядем и какъв брой постоянно спортуваме! Преяждането е нездравословно за организма по доста способи. Освен че то може да ни аргументи тежест в корема, отичане и газове, може да докара до сърдечни проблеми, диабет, стомашно-чревни разстройства и доста други. Ето за какво би било добре да си подсещаме, че би трябвало да спрем да се храним, преди да сме се почувствали сити, а също по този начин и да не подценяваме позитивното влияние на лека спортна интензивност даже в междупразничните дни. Тя ще усъвършенства тонуса ни и ще повлияе добре на метаболизма ни.

Детокс диетите са доста известен способ за изчистване на организма в следпразничните дни. Според доктор Алексис Фрайтас от Wiener Privatklinik обаче, въздействието на детоксикиращите диети няма здравно значение. Липсват изследвания, които да затвърдят позитивния резултат от тях. Детокс диетите не ни споделят кой тип отрови ще бъдат отстранени от организма ни. Освен това доста постоянно детоксикацията е обвързвана с банкет на прекомерно малко калории, което може да стресира организма ни. От друга страна, имайки поради честата консумация на алкохол и повече нездравословни храни по празничните дни, е извънредно значимо бързо да се върнем към здравословната храна и упражненията след края на празничните дни. Въпреки това ние лекарите предлагаме да не се прекалява със захарта, мазнините и месото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР