Коледа отново ще бъде по-топла от обичайното, с температури между

...
Коледа отново ще бъде по-топла от обичайното, с температури между
Коментари Харесай

Коледа без сняг, с температури около и над 10 градуса

Коледа още веднъж ще бъде по-топла от нормалното, с температури сред 10 и 15-16 градуса, което е много над естествените за сезона.

Това демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде забележителна и на обособени места, основно в Югоизточна България, към момента ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, в североизточните региони малко по-ниски. Преди обяд ще има забележителна облачност, която ще стартира да се раздира и понижава, по-късно денем над доста региони до слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над Западна България. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България – сдържан от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в крайните югозападни региони до 9°С.

Да края на седмицата антициклон ще дефинира сухото, а в равнините – и мъгливо време.

Във вторник и сряда заран ще е студено, с минимални температури най-вече сред минус 6° и минус 1°; в Дунавската низина и източните региони ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще смени посоката си от изток-югоизток, в югозападната част от страната краткотрайно ще стихва. Максималните температури ще се покачват и в сряда ще са сред 3° и 8°.

От четвъртък до края на седмицата вятърът ще стане от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили до сдържан, а в неделя в Дунавската низина и в Източна България ще е и краткотрайно мощен. Над страната ще има краткотрайни нараствания на облачността. Затоплянето ще продължи и на Коледа преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 11° и 16°, а минималните – сред 0° и 5°С.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР