Кои йога практики са полезни за вашето добро здраве и

...
Кои йога практики са полезни за вашето добро здраве и
Коментари Харесай

4 полезни йога практики: кой вид йога да изберете?

Кои йога практики са потребни за вашето положително здраве и кой тип йога е подобаващ за вас?

Знаете ли какво да очаквате от йога заниманията?

Ако към момента се чудите дали да започнете курс по йога и към момента не сте заели йога поза на постелката, то тук ще научите най-важното за другите типове.

Кои са най-популярните типове йога и какво съставляват йога практиките?

Какво тъкмо е йога?

Ефекти от йога

Йогата оказва помощ на цялото тяло – физическо и духовно, и е позната като духовна процедура от преди 5000 години, идваща от Индия.

Действа напълно релаксиращо и оздравително на целия организъм.

Целта на йога е да уравновеси, хармонизира, сплоти тялото и мозъка на индивида посредством упражняване на дихателни извършения, йога пози (асани) и медитация.

Ако желаете да знаете повече за типовете йога, прочетете повече за философията на йога и за другите упражнение, които се вършат. Изберете и добър йога преподавател, който да ви подхожда.

Ето някои значими аргументи, с цел да започнете йога:

За да намалите тежестта си

За да бъдете гъвкави

За да подобрите сърцето и кръвообращението

За да сте по-спокойни и по-мъдри

За да бъдете дружно с обичаните хора

За да пречистите организма си от токсините

За изцяло излекуване

Ето кои са 4 потребни йога практики:

Хатха йога

Най-популярната и най-срещаната йога. „ Ха “ – значи мъжката мощ, а „ тха “ – женското начало. Като две противоположни сили, „ хатха “ йога значи “обединение “, „ свързване “. Чрез хатха йога вие ще се движите по пътя на освобождението и салдото посредством физически и дихателни извършения, в това число медитация. Фокусът е главно върху позите (асани) и дишането. Подходяща е за всички и за друго равнище, за всяка възраст, като се стреми да поддържа жизнеспособност и сила. Ще се научите да регулирате дишане и извършения, за по-добро здраве и спокоен разум.

 4 потребни йога практики: кой тип йога да изберете?

 има и своите разновидности: айенгара йога, ащанга виняса йога, кундалини, укривам йога.

Ащанга йога

Това е по-енергичен тип йога, по-силова и по тази причина би трябвало да сте в добра физическа форма. Ащанга йога е учредена на равнища и би трябвало добре да усвоите всяко равнище, преди да започнете идващото. Това е система от 6 асани, които се извършват поредно като последователно се усилва компликацията. Всяка поза ви приготвя за идната и по тази причина се съблюдава поредност.

 

Айенгара йога

Името на йога пракитката идва от името на основателя й – Белора Айенгара.

Тя е неповторима с това, че позите се извършват доста точно, деликатно.Тя е доста изобретателна, тъй като се употребяват разнообразни предмети при осъществяването – одеяла, ремъци, столове, дървени решетки, блокове. Практиката е ориентирана към реализиране на енергийна, психическа, прочувствена и физическа естетика. Помага да развиете мощ и устойчивост. Тъй като е доста лека, може да се практикува от всички възрасти или хора с разнообразни здравни проблеми.

 4 потребни йога практики: кой тип йога да изберете?

Кундалини йога

Кундалини оказва помощ за духовното израстване. По-добре да разберете себе си и другите хора.

Тази йога ще ви помогне да разкриете вътрешната си сила и капацитет. Изградена е от статични и динамични придвижвания, усъвършенства техниките на дишане. В нея се включва медитация, релаксация и четене на мантри.

 4 потребни йога практики: кой тип йога да изберете?

Най-важното при започване на йога практики, е да установите какво е здравословното ви положение сега. Добре е да имате поради и възрастта си. По-активните, силови типа йога, са подобаващи за по-млади хора. Те построяват крепко и стройно тяло. По-бавните и статични типове йога са за по-възрастните, като айенгара или лечебна йога.

Друг значим съвет за йога практиките е да вършиме всичко последователно. Принципът е от по-лесно към по-сложно. Всички асани би трябвало да се извършват постепенно, последователно, без изпитание или дискомфорт в тялото.

В нашия живот в този момент се постанова да избираме сред другите типове йога. А те са доста разноводности и стилове: йога с тясна устременост (йога за двойки, за бременни, аквайога) или екзотична йога (тайландска йога, египетска йога).

За да може вярно да изберете стила йога, би трябвало да знаете тъкмо задачите си (за облекчение на болежка, за понижаване на напрежението, за медитация).

Също по този начин, би трябвало да бъдете доста постоянни в упражненията си, тъй като резултатът от заниманията се демонстрира едвам след няколко седмици до 6 месеца.

Трябва да се чувствате доста удобно и да се чувствате добре и задоволени по време на пракиката.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР