Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън се готвят да

...
Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън се готвят да
Коментари Харесай

Белият дом разкрива меню за държавна вечеря с президента на Кения

Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън се готвят да одобряват Кения, първата африканска нация от съвсем 14 години, за държавна вечеря в четвъртък в Белия дом, с меню, включващо луксозни артикули като омар с масло и кошница с бял шоколад с бананов ганаш, малини, праскови и захаросана кора от лайм.

Съединени американски щати считат за щат вечеря като едно от най-бляскавите събития, проведени от Белия дом за гостуващ глава на държавното управление или ръководещ монарх и е употребявано в предишното за демонстриране на дипломатическо единение.

Байдън предложения президента на Кения Уилям Руто на Уайт Хаус за тридневно държавно посещаване, с цел да признае източноафриканската нация за главен съдружник отвън НАТО.

Кения изпраща 1000 служители на реда в Хаити като част от ръководените от Организация на обединените нации старания за справяне с рецесията в сигурността в страната. Кения е и първата африканска нация от 2008 година насам, удостоена от Съединени американски щати с държавно посещаване.

Примерни сервизи се виждат върху...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР