Кои бяха най-ярките послания по време на предизборната кампания? Успяха

...
Кои бяха най-ярките послания по време на предизборната кампания? Успяха
Коментари Харесай

Различен поглед: Коментар на сатириците за изборната кампания

Кои бяха най-ярките послания по време на предизборната акция? Успяха ли политиците да предадат посланията, които желаеха или се изгубиха в безкрайни рецензии по сред си? Решихме да попитаме трима индивида, които интензивно наблюдават политическите и публичните събития в страната и могат да ни дадат друг взор върху процесите в страната. Самуил Петканов, Драго Симеонов и Орлин Милчев - " Атила " дават своя пръв коментар пред Euronews Bulgaria. 

За четвърти път в границите на малко повече от година България се изправя пред парламентарни избори. За четвърти път десетки партии и стотици претенденти за народни представители се впускат в предизборна конкуренция в опит да завоюват доверието на хората. Данните на Централната изборна комисия обаче демонстрират друго. Интерес към изборите няма, а изборната интензивност по време на вота мъчно минава 40%. Връзката сред партии и жители става все по-трудна.

 
Аз не видях същинска предизборна акция, става дума даже и в обществените мрежи. Но те изиграха за следващ път своята роля да объркат гласоподавателите, които по този начин или другояче към този момент са комплицирани и имат намерение да не вземат участие на изборите.
Драгомир Симеонов, публицист и радио водещ

Според Драго Симеонов виновност за неналичието на интерес към изборите имат медиите и методът, по който те отразяват предизборната акция. И даже в опитите си да накарат жителите да излязат и да дадат своя избор, огромните медии по-скоро реализират противоположния резултат.
Колкото по-малко медиен звук, толкоз по-добре за персоналния избор. Колкото и е да е необичайно аз приканвам за по-малки предизборни акции. Чули сме всичко като слогън, видели сме всичко като форма на образна връзка. Започнахме да изчерпваме политическия диалог даже като форма на имена на партии. Вече ги кръщаваме по метод, който е лингвистично погрешен.
Драгомир Симеонов, публицист и радио водещ

Подобно мнение показа и Орлин Милчев, основател на един най-известните български подкасти. Ключов проблем, който той вижда при медийното отразяване на акцията, е неналичието на време да се обяснят в елементи главните проблеми на страната и по какъв начин съответният политик счита да ги реши.

 
Аз съм доста огромен съперник на концепцията, че политически, стопански или метафизичен проблем може да се изясни със слоган или с две фрази. Както обичат да споделят някои политици – да го кажа малко, тъй че да ме схванат всички. Журналистите пък обичат – кажете в едно изречение, с цел да ви схванат хората. Има доста неща, които не могат да бъдат обяснени в едно изречение.
Орлин Милчев, основател на подкаста „ 2 и 200 “

Пререканията по основни интернационалните въпроси също объркват гласоподавателите и ги оставят с усещането, че националният интерес не се гони, а стремежът е ориентиран по-скоро към краткотрайни политически дивиденти.

 
Това е развой, който се случва из целия свят и няма по какъв начин да отвръщаме проблемите с бързи и ударни решения. Това няма по какъв начин да се случи. Преодоляването ще се случи с самообладание и с политики, както и с взор към положителни образци от други европейски страни. Омръзна ми да чувам за пагубните резултати от приемането на еврото. Погледнете какво се случва в Хърватия. Там с приемането на еврото кредитното доверие се повиши и паднаха лихвите.
Орлин Милчев, основател на подкаста „ 2 и 200 “

Решение за неналичието на интерес към изборите обаче има, счита актуалният онлайн сатирик Самуил Петканов.
Изцяло машините да гласоподават вместо нас, тъй като те са по-честни, те не чакат някой да ги задържи на някоя синекурна службичка в министерство или община и надлежно ще има по-смислени избори и гласоподаване.
Самуил Петканов, основател на „ Не!Новините “

Самото машинно гласоподаване също беше мотив за политически разногласия, а страхът на някои гласоподаватели да ги употребяват би могъл да се търси и в недоверието към техниката.

 
Страх ги е от машините, тъй като те ще вземат тяхното бъдеще. Освен това те има 5G излъчване, кемтрейлс, общо взето рискови технологии и с право. Не би трябвало да гласоподават в случай че се опасяват от машините. - А смятате ли, че страхът може да е предизвикан от поредицата за „ Терминатор “? - Разбира се, несъмнено, с изключение на поредицата за „ Терминатор “, Вие знаете, че Арнолд Шварценегер, който е терминатора, беше политик. Виждаме, че машините постоянно имат политически упоритости в края на деня. Колкото и да се вършат, че избавят човечеството или го облекчават, те желаят да станат губернатор на Калифорния най-малко.
Самуил Петканов, основател на „ Не!Новините “

За Euronews Bulgaria Георги Карамфилов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР