Дисквалифицираха Нидерландия Евровизия дисквалифицира участника от Нидерландия Джуст Клайн часове

...
Дисквалифицираха Нидерландия Евровизия дисквалифицира участника от Нидерландия Джуст Клайн часове
Коментари Харесай

Този скандал разтърси Евровизия

Дисквалифицираха Нидерландия

" Евровизия " дисквалифицира участника от Нидерландия Джуст Клайн часове преди финала на музикалното съревнование. " Бихме желали да уточним, че обратно на някои известия в медиите и спекулации в обществените мрежи, този случай не е обвързван с различен реализатор или член на делегацията ", се споделя в формалната позиция на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Часове по-рано някои шведски медии оповестиха, че въпросният случай може да е обвързван с конференцията, дадена след полуфинала в четвъртък. Тогава 10-те финалисти, измежду които Нидерландия и Израел, отговаряха на журналистически въпроси. Към края на конференцията Еден Голан беше запитана от полското радио " Newsletter " дали счита, че с наличието си на събитието основава риск за сигурността на другите участници.

Модераторът на събитието, шведският водещ Йован Радомир, сподели на младото момиче, че не е длъжна да дава отговор на въпроса, в случай че не желае.

Тогава Клайн извика мощно: " Защо не? ".

От позицията на EBU излиза наяве, че Клайен е показал непозволено държание по отношение на член на екипа в нарушаване на разпоредбите на състезанието, само че не се дават повече детайлности.

" Поддържаме политика на нулева приемливост към неуместно държание по време на нашето събитие и се ангажираме да осигурим безвредна и сигурна работна среда за всички чиновници на състезанието ", споделят от EBU.

Нидерландската социална телевизия (Avrotros) също излезе с публично изказване, в което показват своя " потрес " от решението.

" Взехме под внимание дисквалификацията от страна на EBU. Намираме дисквалификацията за непропорционална и сме шокирани от решението ", гласи позицията им, в която се прибавя още, че на по-късен стадий ще разясняват случилото се детайлно.

Финалът ще продължи с 25 участници довечера.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР