Кого иска да впечатли новият министър за Брекзита Доминик Рааб

...
Кого иска да впечатли новият министър за Брекзита Доминик Рааб
Коментари Харесай

Дойче веле: Липса на сделка за "Брекзит" - пълна катастрофа за Великобритания

Кого желае да впечатли новият министър за Брекзита Доминик Рааб със опасността си, че Англия щяла да заплати задълженията си към Европейски Съюз в размер на към 40 милиарда евро едвам тогава, когато получи желаното съглашение за свободна търговия? Тази опасност, както и апелът му към държавното управление и администрацията да се приготвят за излизане от Европейски Съюз без съглашение, не могат да прикрият обстоятелството, че Обединеното кралство навлиза в задънена улица, пишат от Дойче веле.
Ако Лондон не си заплати задълженията, за чийто размер към този момент беше реализирано кардинално единодушие, това ще бъде жестоко нарушаване на договореностите. И колкото и да се готви за овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, занапред е ясно, че следствията за Англия ще бъдат пагубни.
Въпреки това твърдоглавите последователи на Брекзита не престават да имат вяра в своите си фантасмагории. Можем единствено да се надяваме, че договарящите и от двете страни ще се водят от желанието да докарат до някакъв от малко малко рационален край това доста мъчно начинание. И че британско-европейското партньорство няма да съобщи Богу дух.
Клаус Дитер Франкенбергер, „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”
www.faz.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР