Когнитивните способности на мозъка достигат своя пик на 35-годишна възраст

...
Когнитивните способности на мозъка достигат своя пик на 35-годишна възраст
Коментари Харесай

Кога човешкият мозък достига своя пик

Когнитивните качества на мозъка доближават своя пик на 35-годишна възраст и започват да отслабват след 45. Това откриха трима откриватели от Политехническия институт в Париж, университета " Лудвиг-Максимилиан " в Мюнхен и университета " Еразъм " в Ротердам, заяви " МедикълЕкспрес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Антъни Стритматер, Уве Сунде и Денис Зегнърс са изследвали данни за уменията на шахматисти и са разгласили резултатите от изследванията си в изданието на Американската академия на науките. Те са анализирали данни за близо 24 000 професионални шахматни срещи за интервала от 1890-2014-а. Проучили са дейностите на 4294 шахматисти, 20 от които са международни първенци. Учените са сравнявали ходовете на всеки от играчите с оптималните ходове, препоръчани от компютър.

Специалистите са открили, че представянето на множеството шахматисти се усъвършенства бързо, до момента в който навършат 20 години, след това се забавя леко и пикът доближава на възраст 35. Повечето шахматисти поддържат постигнатото тогава равнище почти до момента в който навършат 45 години, след което уменията им стартират от отслабват.

Учените са разкрили също, че качествата на шахматистите се покачват и усъвършенстват в границите на проучвания интервал от 125 години, изключително измежду младежите. Те регистрират и забележителен растеж в представянето на играчите през 90-те години, когато към този момент има достъп до компютъризирани шахматни игри и са вероятни партии с по-способни играчи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР